Merhabalar,
Ekli Database' de Sorguda Operatör Name' i Form' da yer alan Operatör alanından alması için Ölçüt [Form1]![Operator] yazdım.
Formda "Operator" bilgisine göre; Sorgudaki sonuçların yine Form' da yer alan Listbox' a listelenmesini istiyordum,
Yalnız bir türlü beceremedim, nerede yanlış yada eksik yapıyorumdur, yardımcı olabilir misininiz?
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler,
iyi Çalışmalar.
Sorgu1 formunuzdaki comboboxa göre verilerinizi sorguluyor.
- Bu sonucu listboxa yeniden sorgu ile getirmeye gerek var mı?
CEVAP: Hayır yok, listboxın verisini bu sorgu oluşturuyorsa doğrudan listbox kaynağı için kullanılabilir.
- Peki sorgunuzdaki kriter bir form denetiminden geliyor yani operatör için kriterinizne Form1!Oprator. Aynı form üzerinde bunu form1 diye belirtmeye gerek var mı?
CEVAP: Hayır yok, sorgunuz (listboxın kaynak sorgusu) form1'i arama gereği duymaz neden, çünkü aynı form üzerindeler. Buna göre listboxın satır kaynağınızı
SELECT Database.[Operator Code], Database.[Operator Name], Database.[Job Start Day], Database.[Job Finish Day], Database.Duration
FROM [Database]
WHERE (((Database.[Operator Name])=[Operator]));
olarak düzenlersem istediğim sonucu elde edebilir miyim?
Hadi deneyin bakalım.
(01/04/2024, 17:06)atoykan yazdı: [ -> ]Sorgu1 formunuzdaki comboboxa göre verilerinizi sorguluyor.
- Bu sonucu listboxa yeniden sorgu ile getirmeye gerek var mı?
CEVAP: Hayır yok, listboxın verisini bu sorgu oluşturuyorsa doğrudan listbox kaynağı için kullanılabilir.
- Peki sorgunuzdaki kriter bir form denetiminden geliyor yani operatör için kriterinizne Form1!Oprator. Aynı form üzerinde bunu form1 diye belirtmeye gerek var mı?
CEVAP: Hayır yok, sorgunuz (listboxın kaynak sorgusu) form1'i arama gereği duymaz neden, çünkü aynı form üzerindeler. Buna göre listboxın satır kaynağınızı
SELECT Database.[Operator Code], Database.[Operator Name], Database.[Job Start Day], Database.[Job Finish Day], Database.Duration
FROM [Database]
WHERE (((Database.[Operator Name])=[Operator]));
olarak düzenlersem istediğim sonucu elde edebilir miyim?
Hadi deneyin bakalım.
Hocam teşekkürler,
Yönlendirmeleriniz doğrultusunda; Ekli veritabanında
Operator_AfterUpdate olayının altına aşağıdaki kodu oluşturdum yalnız Tarih filtresini buraya entegre ederken sonuç getirmedi.
burada nasıl bir düzenleme yapılabilir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
iyi çalışmalar.
Kod:
start = CDate(Me.StartDate)
finish = CDate(Me.FinishDate)
opr = Me.Operator.Column(1)
List0.RowSourceType = "Table/Query"
List0.RowSource = "SELECT [Operator Code],[Operator Name],[Job Start Day],[Job Finish Day] From Data " & _
"WHERE [Operator Name]='" & opr & "' AND [Job Start Day]<" & start
List0.ColumnCount = 4
List0.ColumnHeads = True
Sorguda tarih kriteri nasıl kullanılır araştırın.
(01/04/2024, 21:03)atoykan yazdı: [ -> ]Sorguda tarih kriteri nasıl kullanılır araştırın.
Bu şekilde çözüldü Hocam,
Her şey için çok teşekkürler...
Kod:
start = CLng(Me.StartDate)