Merhabalar, TC kimlik nosuna göre tablolardaki "muayene tarihi" alanını sorgulayıp boş olmayanları tc nosuna göre isimlendirip klasöre PDF rapor olarak kaydeden bir yapı oluşturmak için yardımınızı istiyorum. Dosya yapısı ve içeriğinde örnek verilerle mevcut dosyam ektedir.
Muayene dosyaları içerisinde rapor alma için buton mevcut ancak burada kişilerin muayene dosyasına girip sadece o dosya için tek tek rapor alabiliyorum.( FPERIYODIKM ve FRADYASYONMYN formu) Rapor şablonları
Access içerisinde RANAMNEZSYF1 vs. Rapor içeriği belli.
Teşekkür ederim.
Açıklamalarınız yetersiz. İstesek de gerek günlük iş yükünden gerek zaman darlığından oturup bir çalışmayı A'dan Z'ye inceleme şansımız, nerede ne işlem yapılıyor ne sonuç alınıyor analiz etme şansımız ne yazık ki yok. "TC kimlik nosuna göre tablolardaki "muayene tarihi" alanını sorgulayıp boş olmayanları tc nosuna göre isimlendirip klasöre PDF rapor olarak kaydeden bir yapı oluşturmak için yardımınızı istiyorum" demişsiniz. Çok sayıda tablonuz mevcut ve bir çoğunda muayene tarihi alanı var, çalışmanıza kabaca baktığımda -oldukça başarılı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık- istediğiniz sorguyu çok rahat tasarlayabileceğinizi de görüyorum. Bu çerçevede hangi form üzerinde sorguyu nasıl çalıştırmak istediğiniz yapısını kurgulayarak paylaşabilirseniz raporların pdf olarak kaydedilmesi hususunda yardımcı olabiliriz. Takdir edersiniz ki biz sizin çalışmanızı detaylı analiz edecek zamana sahip olmadığımız için, amaçlarınızı nerede ne yapmak istediğinizi ve kafanızdaki planlamayı bilemeyiz.
Teşekkür ederim ilginize, bu çalışma farklı konularda soru cevap yoluyla forumdan emeği geçen siz gibi değerli paydaşlarla oluşturuldu,
Access Vba konularında iyi sayılmam belli bir yol alsam da, önerilerle son halini aldı.
FVERIGIRIS formu üzerinde seçili kişinin -diğer tabloları işlemleri uzatmamak adına yok sayalım- örneğin seçeceğimiz 3 tabloda, TANAMNEZ1, TRADYASYON2023 ve TYILLIK2023 tablolarındaki "MUAYENETARIHI" alanına göre (boş olup olmadığını kontrol edecek boş değilse), bu tablolardaki verileri ayrı PDF dosya olarak getirsin. FPERIYODIKM formundaki PDF rapor al butonu gibi bir kurgu bilemedim şimdi. Yapmak istediğim kişinin varsa birden fazla muayene raporlarını dijital olarak PDF formatta dışarı aktarmak.
Raporlarınız zaten hazır olanlar ise print almak için yapmanız gereken tek rapor yerine döngüyle tüm raporları basmak. Rapor sorgu kaynağında Where koşulunuzu (TACALISANKAYDI.KIMNO=[Forms]![FRADYASYONMYN]![mtn_KimNo]), bu işlemi hangi formda yapmak istiyorsanız o forma ait veriyi kullanacak şekilde düzenlerseniz (Anamnez raporlarınız anamnez formundan, Radyoloji formlarınız Radyoloji formundan alıyor) veya bir başka yaklaşım ile raporlarınıza kimlik no üzerinden filtre uygulayarak aşağıdaki gibi bir döngü ile rahatlıkla bütün raporları alırsınız.
Private Sub pdfPM_Click()
Dim x As Integer
Dim StrRptNames As Variant, StrRpt As Variant
StrRptNames = Array("RANAMNEZSYF", "RAPRADMYNSYF")
For Each StrRpt In StrRptNames
For x = 1 To 2
DoCmd.OpenReport StrRpt & x, acViewPreview, , acHidden
DoCmd.OutputTo acOutputReport, StrRpt & x, acFormatPDF
DoCmd.Close acReport, StrRpt & x
Next x
Next StrRpt
End Sub
Zamanınınızı alıyorum, belirttiğiniz sistematiği programa uygulayamadım çalışmadı, tek tek kişilerin muayene dosyasını açıp rapor alabiliyorum zaten, bana gereken: yine FVERIGIRIS formu üzerinde kişi bazında kişinin dosyalarını açmadan var olan (FPERIYODIKM,FRADYASYONMYN formu üzerinden alınan "MUAYENETARIHI" alanı dolu olan) tüm raporlarını ayrı ayrı otomatik kaydetmek (tabloların hepsini almaya gerek yok mantığı anlamak istiyorum, 2 veya 3 tablo yukarıda yaptığınız gibi. İkincisi bana sormadan kaydetsin ilgili dosya yoluna. Üçüncü sorun da benim raporlar 2 sayfa, 2 sayfayı sormadan bir PDF olarak kaydetmesi.
Yanıtınız için minnettarım. Sağolun.
Bakacağım Sayın @
mgunes, ama kusura bakmazsanız fazla yoğunum ancak gece saatlerinde ilgilenebilirim.