merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. personel takip ile alakalı bir
Access veri tabanı hazırladım GENEL FORM ADLI BİR FORMUM VAR BURADA açılır kutudan seçtiğim binada kayıtlı personel isimleri alt formda bulunan açılır kutuda gözüksün istiyorum yaptığım veri tabanında binayı seçiyorum ama alt forumda tüm personeller gözüküyor. sadece o binaya kayıtlı personeller çıksın istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...
Genel formda bina adı seçimi için bir combobox mevcut iken alt formda neden yeniden bu denetime ihtiyaç var? Personel formunuz zaten bu ihtiyacı görecek şekilde.
Amaç bina adına göre Personel işlemleri yapmak ise personel formunuzda personel adını comboboxa çevirin ve kaynağına personel sorgusunu ekleyrek ölçüt olarak bina adı combobox değerini kullanın bina adı comboboxının after update olayına da personel comboboxı için requery komutunu ekleyin. Yok amaş genel formda bina adını seçince alt personel formunda sadece o bina personellerini gezinmek ise genel form bina seçimi sonrasında alt form kaynağınızı bu değere göre filtreleyin.
Ekli dosyayı inceleyin ve sorunuz varsa özelden değil konunuz içinden iletin. Özel mesaj ile asla yardımcı olmuyorum keza diğer hocalarımızda aynı şekilde, kişiye özel hizmet vermiyoruz amaç bir konu ile ilgili ihtiacı olan herkesin sorulara ve çözüm önerilerine erişebilmesi. Bu sefer yoğun tempodan yetişemediğimiçin bir istisna olarak cevabi bir çalışmayı 2 nolu mesajdaki yanıtıma istinaden paylaştıyorum. Forum kurallarını da, yapılmaması gereken ölümcül hatalar başlıklı konuyu da azami dikkatle inceleyin.
(03/08/2025, 20:07)atoykan yazdı: [ -> ]Ekli dosyayı inceleyin ve sorunuz varsa özelden değil konunuz içinden iletin. Özel mesaj ile asla yardımcı olmuyorum keza diğer hocalarımızda aynı şekilde, kişiye özel hizmet vermiyoruz amaç bir konu ile ilgili ihtiacı olan herkesin sorulara ve çözüm önerilerine erişebilmesi. Bu sefer yoğun tempodan yetişemediğimiçin bir istisna olarak cevabi bir çalışmayı 2 nolu mesajdaki yanıtıma istinaden paylaştıyorum. Forum kurallarını da, yapılmaması gereken ölümcül hatalar başlıklı konuyu da azami dikkatle inceleyin.
YARDIM VE İLGİİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.