AccessTr.neT

Tam Versiyon: İki Tarih Arasındaki Tutarları Kontrol Edip Var Yok Yazdırma.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba hocalarım elimde kullandığım bir Excel dosyam var iki tarih arasındaki tutarları kontrol etmek için yapmşıtım. ama sistemi tam tersine çalıştırmak istiyorum. Örnek Excel dosyasını ekliyorum. Örnekte C sütunundaki tarihe bakıp önünde D sütununda tutar varsa karşı sütundaki H sütununda aynı tarih varmı diye bakıyor varsa D sütunundaki tutar - ise G sütunundaki tutara D sütunundaki tutar + ise F sütunundaki tutarla kontrol yapıyor. Eğer karşılarında aynı tarih ve tutar varsa VAR yoksa YOK yazıyor.

Benim yapmak istediğim ilk önce H sütunundaki tarihe baksın önünde F ve G sütununda tutar varsa., önce C sütunundaki tarihe baksın orda da aynı tarih varsa G sütunundaki tutarı D sütunundaki ( - ) tutarı ile  kontrol etsin F sütundaki tutarı D sütunundaki ( + ) tutar ile kontrol etsin istiyorum. Bunu accesste yapabilirmiyiz. Excel dosyasını direk accesse aktarıp bunu Access te yaptırabilir miyiz.?
Tablonuz elbetteki accesse uyarlanabilir ancak Excel gibi düşünmeye devam edecekseniz mevcut hali üzerinden devam etmelisiniz zira Access ilişkisel bir veritabanıdır ve tablo yapıları excele benziyor gibi görünse de oldukça farklı ve özel kuralları vardır. Örneğin tablonuzda herhangi bir ayır edici unique kriter -örneğin belge no gibi- yok, yapmak istediğiniz sadece bu kontrol işlemi ve raorlaması ise çok sorun teşkil etmeyebilir ancak daha gelişmiş bir yapı düşünüyorsanız sorun teşkil edecektir. Ayrıca Access tablolarında er ne kadar hesaplanmış alanlar mevcut ise de çok zarurui olmadıkça exceldeki gibi formüllerle işlem yapılmaz değerler form, sorgu gibi araçlar ile kodlar üzerinden sadece tabloya kayıt edilir. Yine dosyanızdaki gibi koşullu biçimlendirmelere renklere yer vermek istiyorsanz Access bu tür işlemlerde excele kıyasla oldukça sınırlı esneklikte kabiliyetlere sahiptir. Bütün bunları gözönünde bulundurarak karar vermeniz gerekir.
Buna benzer bir form yapacam bitince ekleyeceğim foruma da hocalarım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler