17/08/2025, 15:38
Merhaba hocalarım elimde kullandığım bir Excel dosyam var iki tarih arasındaki tutarları kontrol etmek için yapmşıtım. ama sistemi tam tersine çalıştırmak istiyorum. Örnek Excel dosyasını ekliyorum. Örnekte C sütunundaki tarihe bakıp önünde D sütununda tutar varsa karşı sütundaki H sütununda aynı tarih varmı diye bakıyor varsa D sütunundaki tutar - ise G sütunundaki tutara D sütunundaki tutar + ise F sütunundaki tutarla kontrol yapıyor. Eğer karşılarında aynı tarih ve tutar varsa VAR yoksa YOK yazıyor.
Benim yapmak istediğim ilk önce H sütunundaki tarihe baksın önünde F ve G sütununda tutar varsa., önce C sütunundaki tarihe baksın orda da aynı tarih varsa G sütunundaki tutarı D sütunundaki ( - ) tutarı ile kontrol etsin F sütundaki tutarı D sütunundaki ( + ) tutar ile kontrol etsin istiyorum. Bunu accesste yapabilirmiyiz. Excel dosyasını direk accesse aktarıp bunu Access te yaptırabilir miyiz.?
Benim yapmak istediğim ilk önce H sütunundaki tarihe baksın önünde F ve G sütununda tutar varsa., önce C sütunundaki tarihe baksın orda da aynı tarih varsa G sütunundaki tutarı D sütunundaki ( - ) tutarı ile kontrol etsin F sütundaki tutarı D sütunundaki ( + ) tutar ile kontrol etsin istiyorum. Bunu accesste yapabilirmiyiz. Excel dosyasını direk accesse aktarıp bunu Access te yaptırabilir miyiz.?