08/12/2010, 17:08
Arkadaşlar,
Aşağıda belirtilen kod ile kullandığım formda boş alan kontrolü yapıyorum. Boş alan kontrolünde vergi numarası veya TC kimlik numarası bilgilerini en az birinin girilmesi zorunludur. Ancak ElseIf (IsNull((Vergi_Numarası) Or (TC_Kimlik_Numarası))) Then
komutu giriş maskesi nedeni ile hata vermekte idi. Giriş maskelrini kaldırdığımda kodların doğru çalıştığını gördüm. Acaba hem giriş maskesi kullanıp hem bu kontrolü yapmam mümkün mü?
Private Sub btn_ileri_Click()
On Error GoTo Err_btn_ileri_Click
If IsNull(Vergi_Dairesi_Adı) Then
MsgBox "Satışı talep eden vergi dairesini belirtiniz..!", vbCritical, "Eksik Bilgi"
Vergi_Dairesi_Adı.SetFocus
DoCmd.CancelEvent
Exit Sub
ElseIf (IsNull((Vergi_Numarası) Or (TC_Kimlik_Numarası))) Then
MsgBox ("Vergi Numarası veya TC Kimlik Numarası alanlarından birini mutlaka dodurmalısınız..")
Vergi_Numarası.SetFocus
ElseIf IsNull(Adı_Soyadı_Ünvanı) Then
MsgBox "Borçlu mükellefin Adı Soyadı/Ünvanı'nı belirtiniz..!", vbCritical, "Eksik Bilgi"
Adı_Soyadı_Ünvanı.SetFocus
DoCmd.CancelEvent
Exit Sub
Else
tab_2.Visible = True
tab_2.SetFocus
End If
Exit_btn_ileri_Click:
Exit Sub
Err_btn_ileri_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_btn_ileri_Click
End Sub
Not:Veri tabanı kişisel bilgiler içerdiği için ekleyemiyorum
Aşağıda belirtilen kod ile kullandığım formda boş alan kontrolü yapıyorum. Boş alan kontrolünde vergi numarası veya TC kimlik numarası bilgilerini en az birinin girilmesi zorunludur. Ancak ElseIf (IsNull((Vergi_Numarası) Or (TC_Kimlik_Numarası))) Then
komutu giriş maskesi nedeni ile hata vermekte idi. Giriş maskelrini kaldırdığımda kodların doğru çalıştığını gördüm. Acaba hem giriş maskesi kullanıp hem bu kontrolü yapmam mümkün mü?
Private Sub btn_ileri_Click()
On Error GoTo Err_btn_ileri_Click
If IsNull(Vergi_Dairesi_Adı) Then
MsgBox "Satışı talep eden vergi dairesini belirtiniz..!", vbCritical, "Eksik Bilgi"
Vergi_Dairesi_Adı.SetFocus
DoCmd.CancelEvent
Exit Sub
ElseIf (IsNull((Vergi_Numarası) Or (TC_Kimlik_Numarası))) Then
MsgBox ("Vergi Numarası veya TC Kimlik Numarası alanlarından birini mutlaka dodurmalısınız..")
Vergi_Numarası.SetFocus
ElseIf IsNull(Adı_Soyadı_Ünvanı) Then
MsgBox "Borçlu mükellefin Adı Soyadı/Ünvanı'nı belirtiniz..!", vbCritical, "Eksik Bilgi"
Adı_Soyadı_Ünvanı.SetFocus
DoCmd.CancelEvent
Exit Sub
Else
tab_2.Visible = True
tab_2.SetFocus
End If
Exit_btn_ileri_Click:
Exit Sub
Err_btn_ileri_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_btn_ileri_Click