AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formdan Sorgu kullanarak süzme if nasıl yapılır.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar ben Access te yeniyim bir konuda epey zorlandım.Bir türlü çözüm bulamadım.Bir formda seçtiklerime göre tabloyu süzmesini istiyorum.Sorguyu yaparak müşteri-Müşteri temsilcisi-Gaz-İade Durumu gibi seçimlerle tabloyuı süzmek istiyorum.

Sorguda sadece seöimlerime dayalı süzme olsun.biri seçilmediyse işleme dahil edilmesin diğer seçeneklerle süzme yapsın istiyorum.Yani en az biri seçildiğinde süzme gerçekleşsin istiyorum.


Resimden daha kolay anlaşılır ...

[Resim: sorusf6.jpg]
Sayın YILDIRIMA82 sorgunuzun ölçüt bölümünde bu kodu kullanın.

---------------------------------------------
Like[Değer Girin / Tümü İçin Boş Bırakın] &"*"
---------------------------------------------

Değer girerseniz girdiğiniz değere göre süzme yapar girmezseniz tüm kayıtları gösterir.
Puletin cevabın için teşekkür ederim.Ama senin verdiğin Sql kodu galiba kullanıcan bir giriş girmesi için mesaj kutusu gibi bir şey çıkartır diye düşünüyorum:benim istediğim

Arama Formumda müşteri/müşteri temsilcisi/gaz/tüpNo gibi comboboxlar yardımıyla verileri süzmek.BU combox(listbox) ların biri yada tamamo seçilerrek süzme yapılsın istiyorum:

Yükardaki resimi bilgisayarınıza kaydedip,orada benim kullandoğım if komutu kullanmaya çalıştım.Eğer combobox boş değil ise seçime göre süz,dedim ama if false değeri için ne yazmam gerekiyorki seçim olmasıysa diğer seçimlerle süzsün.

Biraz uzadı galiba...Neyse yinede sağolum.bir çözümünü bulmaya çalışacam.

access in kullanılmasının en büyük yararı sorgular yardımıyla raporlama,süzme yapılması bunu en iyi sewkilde kullana bilirsem,access i daha çok sevecem.
iif(isnull(alanadı);[alanadı];[formdakibaşvuru])

merhaba. ölçütündeki deyim yukarıdaki mantıkta olmalı. sorguya dahil edilen her alan için ayrıcada hazırlaman gerekli.
Denicem sonuç alınca tekrar yazarım.,Yardım için teşkürler.
syrup , verdiğin if kodunu denedim> ölçüt kısmına müşteri/Müşteri Temsilcisi/Gaz Adı/İadeDurumu olarak düzenledim.Ve(Ölçüt)/Veya dan dolayı hepsini seçmem gerekiyor.Benim istediği birini veya 2. veya 3. veya 4 'ünü de seçsem sonuç çıkması. Olmazsa çalıştıgım dosyayı buraya atım oradan yardımcı olursunuz.
Sayfalar: 1 2