Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/12/2012 12:02
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
4
Okunma
1376
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
QATLET

QATLET

Aktif Üye
45719
ZE....
 49
 38
 132
 02/02/2012
20
 Eskişehir
 kamu
 Ofis 2013 64 Bit
 10/07/2019,08:28
Çözüldü 
Merhabalar;

Accesstr ' den indirdiğim ilişikteki uygulama ile paylaşılan klasörümdeki resimlerimi diğer kullanıcılarında görebilmesini istiyorum.

ilişikteki resim uygulaması bilgisayarımdaki D:\resimler klasörü içindedir. Kendi bilgisayarımda program hatasız çalışıyorken ağdaki diğer kullanıcılar resimler klasörünün içeriğini görememektedir.
formun açıldığında olay yordamındaki

Const sPath = "D:\resimler\"

Komutunu ne şekilde yazmalıyım ki ağdaki kullanıcılarda dosyaları görebilsin ?

Ayrıca formda bu dosyaları küçük simgeler yada resimler halinde ( klasör görünümlerinde olduğu gibi ) görüntüleme olanağı varmı ?

Saygılarımla.




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.115
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:38
Çözüldü 
Tbl_Dosya isimli tablo uygulama ile aynı dizindeki data.mdb veritabanı içerisinde.

ağdaki diğer uygulamaların bağlı tablosu data.mdb olacak.


Alıntı:Ayrıca formda bu dosyaları küçük simgeler yada resimler halinde ( klasör görünümlerinde olduğu gibi ) görüntüleme olanağı varmı ?

bu mevzuyu anlamadım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
QATLET

QATLET

Aktif Üye
45719
ZE....
 49
 38
 132
 02/02/2012
20
 Eskişehir
 kamu
 Ofis 2013 64 Bit
 10/07/2019,08:28
Çözüldü 
Merhabalar;

Sayın ozanakkaya;
Bağlı dosya yöntemi ile ben resim uygulamasını çalıştırıp tabloyu güncellediğim sürece ağdakiler güncel veriye ulaşabilir. Oysa resim klasörüne yeni eklenen bir resmi ben resim uygulamasını çalıştırmadıkça göremezler. İstediğim olay ağdaki kullanıcılarında benim gibi tabloyu güncelleyebilmesi.

Yada olaya başka bir pencereden bakacak olursak ; ben ağdaki başka bir bilgisayarın belli bir paylaşılan klasöründeki dosyaları bu uygulama aracılığı ile nasıl görüntülerim. ( ör : \\A1138\resimler klasörünü )

Saygılarımla.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.115
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:38
Çözüldü 
resimler klasörü data.mdb veritabanı ile aynı dizinde ise, koddaki ilgili yerin

spath = VtYolu(TamYol) & "resimler\"

şeklinde değişmesi gerekiyor.

Ağdaki bilgisayarda resim.mdb yi çalıştırdığında eğer datab.mdb'deki tablo ile bağlı ise resimler klasöründeki resimler tabloya listelenir.



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
QATLET

QATLET

Aktif Üye
45719
ZE....
 49
 38
 132
 02/02/2012
20
 Eskişehir
 kamu
 Ofis 2013 64 Bit
 10/07/2019,08:28
Çözüldü 
Teşekkürler Img-grin)




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ağdaki Access Veritabanına Yavaş Bağlantı Sorunu patron4545 8 661 13/07/2018, 14:21
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Ağdaki İkaz Hatası oosmaner 1 277 27/06/2018, 14:46
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access Veritabanı Ağdaki Bilgisayarda Çalışmaması slayer28 2 424 10/05/2018, 00:53
Son Yorum: ozguryasin
Çözüldü Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 486 13/03/2017, 10:16
Son Yorum: husem
Çözüldü Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 851 08/11/2016, 22:32
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.