![]() |
Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak (/konu-accesste-3-farkli-tablodan-veri-alarak-rapor-olusturmak.html) Sayfalar:
1
2
|
Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - mzizmir35mz - 15/07/2025 ekte ki örnekte yapmak istediğim, plaka başlığı altında,3 gider tablosu içinden ve 1 gelir tablosu içinden veri çekmesi. Buna göre sorgu ve bu sorguya bağlı rapor oluşturmak. bu işlemler iki tarih arası verilecek kritere göre olmalı.. 35BTC943 Adblue.. 1000 Diğer..... 1500 Yemek... 3500 Akaryakıt .. 165000 Hgs........23000 Toplam Gider.... 194000 Habaş Gelir.... 894500 Toplam Gelir..... 894500 Kar/Zarar ..... [ToplamGelir]-[ToplamGider] ............ plaka adblue .......... toplam tutar diğer.............. toplam tutar Yemek............ toplm tutar vs... "08_AracGiderKayit" tablosuna işlenen verilerden yukarıda yazılı gider türünün her birine ait toplam tutar, Akaryakıt......... toplam tutar "06_AkaryakıtSarf" tablosuna işlenen verilerden yukarıda yazılı gider türünün her birine ait toplam tutar, hgs .................toplam tutar "07_HgsKayit" tablosuna işlenen verilerden yukarıda yazılı gider türünün her birine ait toplam tutar, ayrıca gelir olarak, habaş gelir ......... toplam tutar "05_HabasGelir" tablosuna işlenen verilerden yukarıda yazılı gelir türünün her birine ait toplam tutar, şeklinde rapor oluşturmak istiyorum. Bunları girelecek iki tarih arası kritere göre yapmak isitiyorum. Bu program devlet hastaneleri, savunma sanayi firmaları ve askeri üslere gönderilen özel gazlar için yapılıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Bizlerin bilgileri kısıtlı ama siz üstatlar yardımcı olabilirsiniz. şimdiden çok çok teşekkür ederim Re: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - simendifer - 15/07/2025 sevgili kardeşim senin ofisin son versiyon ben acmak istediğiğmde acamıyorum programı dosya/farklı kaydetten ofis 2013 versiyonunda kaydedip gönderirsen acıp inceleme ve sana yapmak istediklerinde yardımcı oluruz anladığım kadarıyla azimli birisine benziyorsun teşekkürler ayrıca size gelişmiş sorgu örnekleri gönderiyorum size uygun olan sorguları inceleyip programınıza adapte edebilirsiniz RE: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - mzizmir35mz - 15/07/2025 (15/07/2025, 15:17)simendifer yazdı: sevgili kardeşim senin ofisin son versiyon ben acmak istediğiğmde acamıyorum programı dosya/farklı kaydetten ofis 2013 versiyonunda kaydedip gönderirsen acıp inceleme ve sana yapmak istediklerinde yardımcı oluruz anladığım kadarıyla azimli birisine benziyorsun teşekkürler farklı kaydet diyorum "Geçerli dosya biçimini gerektiren özellikler kullanıldığından bu veri tabanını önceki bir sürüm biçiminde kaydedemezsin" uyarısı veriyor kaydemiyorum ustadım RE: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - simendifer - 15/07/2025 (15/07/2025, 15:25)mzizmir35mz yazdı:(15/07/2025, 15:17)simendifer yazdı: sevgili kardeşim senin ofisin son versiyon ben acmak istediğiğmde acamıyorum programı dosya/farklı kaydetten ofis 2013 versiyonunda kaydedip gönderirsen acıp inceleme ve sana yapmak istediklerinde yardımcı oluruz anladığım kadarıyla azimli birisine benziyorsun teşekkürler peki şöyle yapabilirmisin Veritabanı Microsoft 365 için Access'te oluşturulduysa ve Büyük Sayı (BigInt) veri türleri veya Tarih Saat Genişletilmiş (DateTime2) veri türleri içeriyorsa, bunları değiştirmeyi deneyiniz RE: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - mzizmir35mz - 15/07/2025 yardım edecek başka üstadlar yok mu? şimendifer ustadıma sonsuz teşekkür ediyorum. versiyon durumundan elinden geldiği kadar yardımcı oldu. programımda son rapor bu ve çözüm bulamıyorum. lütfen yardım edecek var mı? RE: Accesste 3 Farklı Tablodan Veri Alarak Rapor Oluşturmak - atoykan - 16/07/2025 hgs tablonuzda 2 tarih var hangisi baz alınacak? yoğunluktan hemen ilgilenme şansım yok ancak bakmaya çalışacağım |