![]() |
Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. (/konu-uc-farkli-alandaki-degerleri-tek-bir-alanda-birlestirme.html) |
Cvp: Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. - kouzo - 01/02/2016 (29/01/2016, 16:18)atoz112 yazdı: Sayın kouzo, Sayın atoz112, Uzun vadeli düşünüldüğünde ikinci gönderdiğiniz opsiyonun daha kullanışlı olacağı aşikar. Proje numaralarının hane sayısının artması olası gerçekten de. O nedenle onu kullanmaya karar verdim ve eksik kalan iki alan daha tanımladım. Ancak bu aşamada fark ettiğim bir problem var o konuda da mümkünse desteğinizi rica ediyorum. Form kısmında "Proje No" ve "Kategori" alanlarına bilgi girilmesi zorunluluğuna yönelik yazdığınız komut çok yerinde olmuş gerçekten. Bu kısımlardan birini boş bırakıp kaydet düğmesine basıldığında bir uyarı mesajı çıkıyor ancak bu sırada "Problem_ID" kısmından okuduğu rakam bir artıyor. bu şekilde hatalar verdiğinde aralarda bazı numaralar atlamış olacaktır ki bizim açımızdan bu numaranın birbirini takip ediyor oluşu ve eksiksiz olması bir zorunluluk. Eklediğim dosyada en son kaydın bir öncekinden 3 rakam daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Bunu nasıl engelleyebilirim. Bir de formdaki doldurulacak tüm alanların doldurulmasını zorunlu hale getirmeye çalıştım ancak başaramadım. Sizin kullandığınız komutu (IsNull) kullandım ama hata verdi. Yardımlarınız için teşekkür ederim. iyi çalışmalar, Cvp: Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. - atoz112 - 01/02/2016 sayın kouzo, Alıntı:...Uzun vadeli düşünüldüğünde ikinci gönderdiğiniz opsiyonun daha kullanışlı olacağı aşikar. Proje numaralarının hane sayısının artması olası gerçekten de. O nedenle onu kullanmaya karar verdim ve eksik kalan iki alan daha tanımladım. .. talebiniz için; EK'te; bu talebiniz doğrultusunda yeniden düzenlenerek hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz. Alıntı:...Bir de formdaki doldurulacak tüm alanların doldurulmasını zorunlu hale getirmeye çalıştım... bu talebiniz de konu başlığınızdan farklı nitelikte olduğu için,yeni bir konu açmayı gerektirmektedir. bilginize...iyi çalışmalar,saygılar. Cvp: Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. - atoz112 - 01/02/2016 sayın kouzo, yeni talebinize yönelik olarak yeni bir konu açmadan öncesinde aşağıda bağlantısı yazılı konuyu incemeniz faydalı olabilir,fikir vermesi adına. Basit boş kontrol örneği denemelerde bulunabilirsiniz. denemeleriniz akabinde,uygulamanızda herhangi bir soruna veya hataya maruz kalacak olursanız,bu hata veya sorunların gerek isimlerini ayrıntılı belirterek ya da sorunları net ifade ederek ve gerekse de ekran görüntüleri dahi eklemek sureti ile,çözümler arayabilirsiniz. katılımcılar tarafından,açacağınız konuda uygun görülecek olan gerekli bilgi ya da örnek paylaşımlarının yapılması da mümkün olacaktır. bilginize...iyi çalışmalar,saygılar. |