![]() |
Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Visual Basic .NET (https://accesstr.net/forum-visual-basic-net.html) +--- Forum: Visual Basic .NET Dersleri (https://accesstr.net/forum-visual-basic-net-dersleri.html) +--- Konu Başlığı: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli (/konu-visual-basic-te-acces-veritabani-yedekleme-tarihli.html) |
Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - azul20 - 08/04/2011 Arkadaşlar Merhaba, İşin Gerçeği Sizlere Bir Vefa Borcumu Bİr Nebzede Olsa Ödemek İstedim. Geçenlerde Son Yazdığım Program Üzerinde Aldığım Bir Hata Mesajı Üzerine Site Sİte Dolaşmaya Başladım.Sizin Sitenizde Basitte Olsa Bir Çözüm Buldum ve Bunu Geliştirdim. Neyse Forumu Uzun Süre İnceledikten Sonra Veritabanımızın Yedeğini Belirli Bir yere Tarihiyle Alıp Sonrada Aynı Veritabanını Programa Çağıracak KodlarıYazacağım Sizlere. Arkadaşlar Kullandığım Yazılım Visual Basic 2008 Versiyonu. Veritabanı Olarak Access kullandım. arkadaşlar Formumuza Sytem.IO yu import etmemiz lazım yoksa çalışmaz ve Formumuza Bir adet "openfiledialog" nesnesi atacağız. Imports System.IO Arkadaşlar Formumuza Sadece Bir Buton Ekliyoruz. Butonunuzun İsmini "Veritabanı Yedekle" Olarak Değiştiriniz. Ve Form Click Olayımıza Aşşağıdaki Kodu Yazıyoruz. Code:
Arkadaşlar bakınız yukarıda Programımızdan Veritabanını aldık ve dosya adını o günün tarihiyle değiştirdik. ve dosya uzantısınıda atayarak istediğimiz klasöre kopyaladık. yani Programı yazdığımız yerde ki veri tabanı adımız "kayıt.mdb" olmasına rağmen dosyayı kopyaladıktan sonra "01.02.2011.mdb" olarak atadı. hem hangi gün kayıt aldığımızı yazdık hemde eğer o gün kayıt alındıysa kullanıcıya haber verdi. Şimdi Yedek aldığımız veritabanını Porgram ana dizinine geri çağıracağız. "Yedeği geri Yükle" döngümüzü alacağız. Şimdi bakın burada en dikkat edilecek husus şudur arkadaşlar. Bizim Programa tanıttığımız veritabanı "kayıt.mdb" peki yedeklediğimiz dosya ise "01.02.2011" dir. geriye kopyalarsa tarih isimli yedeği alacak ve programımız görmeyecek. O Zaman Demin ki işlemi Ters Çevireceğiz.Arkadaşlar Yine Formumuza Bir buton Ekleyerek Adınıda "yedeği Geri Al" olarak değiştirdik. Ve Button Click Olayına Şu kodu yazacağız. code:
Arkadaşlar takıldığınız Noktada Sorularınızı Cevaplayabilirim. Bu kodun İlk halini İnternet Üzerinden Aldım(YAzması Zor geldi de ![]() Daha Sonra geliştirerek sizlere Sunuyorum. Arkadaşlar Çok Fazla Vaktim Olmadığından Dolayı nete Çok Fazla Giremiyorum. Ama Arada Birde Olsa Siz Değerli Accesstr.net Ailesini Ziyaret Edeceğim. Not: Alıntı Değildir. Ümit Tombalak Cvp: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - ercansahin - 08/04/2011 Paylaşım için teşekkürler. Bu arada kodların sayfaya yerleşimini sizin için ayarladım. İzninizle ![]() Cvp: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - life_exciting - 08/04/2011 Paylaşım İçin Teşekkürler. Cvp: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - C*e*l*o*y*c*e - 08/04/2011 Paylaşım için teşekkürler Cvp: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - azul20 - 09/04/2011 (08/04/2011, 20:07)BlackEagle yazdı: Paylaşım için teşekkürler. Ne Demek Efendim Teşekkür Ederim Cvp: Visual Basic te Acces Veritabanı Yedekleme Tarihli - emremzrk - 26/03/2012 Paylaşım İçin Teşekkürler Benim İki sorum olacak burda kaydetme yerini kullanıcıya sorması için hangi kodu eklememiz gerekir. ikinci Sorum İse veri tabanını yedekten alırken C:\Program Files\Proje Takip\ şeklinde değilde program hangi klasörler altındaysa otomatik uzantısını aldırıp yazdırabılırmıyız? |