![]() |
Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme (/konu-tabloda-bir-veriyi-yedekleyerek-silme.html) Sayfalar:
1
2
|
Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - access06 - 09/12/2011 Selam arkadaşlar, yapmış olduğum bir çalışmada istiyorumki sildiğim kayıtları başka bir tabloda tutsun. bunu makrolar aracılığı ile yaptım. -önce hangi tabloya yedekleyecekse önce o tablomu oluşturdum ve tablo adını verdim. -sonra ekleme sorgusu yaptım, kriter olarak istediğim kriteri belirledim, -sonra silme sorgusu yaptım, silinecek kayıt için kriteri belirledim ve bu da tamam. -sonra boş bir makro açtım ve önce ekleme, sonra silme sorgumu çalıştırttım, sonrada boş kayda git yönlendirmesi verdim makroya. -formda makroyu çalıştırması için buton ekledim ve sonuç başarılı. ancak makroyu çalıştırmak için butona tıkladığımda işlem bitene kadar bi dünya evet / hayır sorusu soruyor. bu işlemi bir kod aracılığı ile yapmak mümkün değilmidir? Örnek olarak isteğimi anlatan minik bir uygulama ekliyorum, şayet isteğim olabilecek bir şeyse onun üzerinde gösterilebilir ise, kendi çalışmama entegre edebilirim. yardımlarınız için teşekkür ediyorum. örnek uygulama: https://accesstr.net/resim/do.php?id=371 Cvp: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - alpeki99 - 09/12/2011 Bahsetmiş olduğunuz makro uygulamanızın içinde bulunmamakta. Kod ile bunu yapabilir yaparkende aşağıdaki kod ile uyarı mesajlarını kapatabilirsiniz.
Cvp: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - access06 - 09/12/2011 alpeki hocam teşekkürler, evet örneğin içine makroyu koymadım, (atlamışım özür) bu arada verdiğiniz kodu butonun tıklandığında olayına giremedim, ofis 2010 da butona makro çalıştırma olayı verilirse Katıştırılmış makro yazıyor malum, uğraşmadım ve bende butonun girildiğinde olayına yazdım oldu. hiçbir uyarı vermeden ekrandaki veriyi yedekledi ve sildi. ancak şunu yapma imkanımız varmı? bir evet / hayır diye sordurarak bu işlemi yaptırma imkanımız. kısaca komut ile makroyu çalıştırmak ve çalıştırmadan önce evet / hayır diye sorsun, evet dersek makroyu çalıştırsın, hayır dersek geri dönsün.??? Cvp: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - alpeki99 - 09/12/2011 Katıştırılmış Makroları kullanmanızı tavsiye etmem. Makro ile yapabileceğiniz her şeyi ve fazlasını kodlar ile yapabilirsiniz.
Cvp: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - access06 - 09/12/2011 alpeki hocam ilgine teşekkürler, zihnine sağlık. işte tamda o arada makroyu çalıştırmak için yazmam gereken kod nedir, orada takılı kalmıştım bende. docmd.runmacro vs. yaptım yemedi. (veya runmacro komutunu kullanmayı ben başaramadım.) katıştırılmış makroyu bende kullanmak istemiyorum, ancak hazırlamış olduğum makroyu kod ile nasıl çalıştırabilirim? sanırım bugün seni biraz yoracağım, hakkını helal edersin umarım. Cvp: Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme - access06 - 09/12/2011 işlem tamam. sonuçlanmıştır. aşağıdaki şekilde yaptım ve istediğim gibi oldu. sorunu çözdüğüm kodu aşağıda paylaşıyorum belki bir arkadaşımızın daha ihtiyacı olur.
alpeki hocam ilginize teşekkürler, konuyu çözülenler arasına taşıyabilirsiniz. herkese saygılar |