![]() |
Access Penceresini Gizleme - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Dersleri (https://accesstr.net/forum-access-dersleri.html) +--- Konu Başlığı: Access Penceresini Gizleme (/konu-access-penceresini-gizleme.html) |
Access Penceresini Gizleme - ozanakkaya - 07/11/2008 1. YOL Access Penceresini gizlemek için uygulamanızda yeni bir modül oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodları yazın.
Başlangıçta ilk açılan formun "Yüklendiğinde" olayına Kod:
Call fAccessWindow("Hide", False, False) veya yeni bir makro oluşturun. makronun "Eylem" alanına "Kod Çalıştır", "Eylem Değişkenleri" bölümündeki "İşlev Adı" alanına Alıntı:yazın ve "Autoexec" adıyla kaydedin. Uygulamanızdaki tüm formların ve raporların özelliklerinden "Açılan" ve "Kalıcı" alanlarındaki değerleri "Evet" olarak belirleyin. Uygulamanızdaki tüm raporların Açıldığında olayına aşağıdaki kodu yazın Kod:
Private Sub Report_Open(Cancel As Integer) 2. YOL Access Penceresini gizlemek için uygulamanızda yeni bir modül oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodları yazın.
Başlangıçta ilk açılan formun "Yüklendiğinde" olayına Kod:
fSetAccessWindow (SW_HIDE) Uygulamanızdaki tüm formların ve raporların özelliklerindeki "Açılan" ve "Kalıcı" alanlarındaki değerleri "Evet" olarak belirleyin. Uygulamanızdaki tüm raporların Açıldığında olayına aşağıdaki kodu yazın
3. YOL (Tavsiye Edilen) Access Penceresini gizlemek için uygulamanızda yeni bir modül oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodları yazın.
Başlangıçta ilk açılan formun "Yüklendiğinde" veya "açıldığında" olayına Kod:
Modul1.degistir Uygulamanızdaki tüm formların ve raporların özelliklerinden "Açılan" ve "Kalıcı" alanlarındaki değerleri "Evet" olarak belirleyin. Uygulamanızdaki tüm raporların Açıldığında olayına aşağıdaki kodu yazın
3. yolda belirtilen işlemler uygulandığında pencere gizlenmiyorsa ekteki yol3örnek.rar isimli örneği inceleyiniz. Access 2007 ile hazır yapılmış örnek için lütfen 85 numaralı mesaj daki örnek dosyayı inceleyiniz. Cvp: Access Penceresini Gizleme - askaskeri - 07/11/2008 paylaşım için teşekkürler Cvp: Access Penceresini Gizleme - accessAE - 08/11/2008 paylaşımınız için teşekkürler. Cvp: Access Penceresini Gizleme - triopas - 08/11/2008 yazınızdakilerin hepsini uyguladım. sorunsuz olarak çalıştı. ancak formu kapatıp yeniden açmaya çalıştığımda açılmıyor.. ancak bilgisayarı kapatıp açarsam yeniden açabiliyorum bunun nedeni ne olabilir düzeltmek için ne yapmalıyım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim Cvp: Access Penceresini Gizleme - ozanakkaya - 08/11/2008 Bu uygulamayı kullanacaksan her zaman bir form açık kalmalı, programı tamamen kapatacağında butona "docmd.quit" kodu yerine "application.quit" kodunu kullanmalısın. Cvp: Access Penceresini Gizleme - triopas - 08/11/2008 programcılık konusunda çok acemiyim. kısaca birşey bilmiyorum diyelim. hazırladığım form'u kapatmak için herhangi bir buton eklemediğim için normal pencere kapatmadaki sağ üstteki çarpıyı kullanıyorum bu durum için komutun nasıl olması gerek? birde accessi gizleyince düzenleme moduna geçemiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim |