![]() |
koşula bağlı sorgu oluşturma - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: koşula bağlı sorgu oluşturma (/konu-kosula-bagli-sorgu-olusturma.html) Sayfalar:
1
2
|
koşula bağlı sorgu oluşturma - severim - 16/02/2010 merhaba arkadaşlar ; karmaşık bir finansal çalışma için şöyle bir olaya ihtiyacım var (örnek dosyayı indirebilirseniz daha net açıklayabilirim) oluşturmak istediğim sorgu şu şekilde ; 1. "Periyodlar" tablosundaki bütün periyotları listele (örnek veritabanında 13 kaydımız var) 2. "Period_Plan" tablosunda her bir periyodun hangi planı kullandığına bak (Period_Plan tablosunda her bir periyodun karşılığında A,B,C gibi değerler var.) 3. "Veriler" tablosunda period numarası "Periyodlar" tablosundan gelen veri ile aynı olan ve "Plan" sütunu "Period_Plan"daki harf ile aynı olan kaydın "detay_aciklama" verisini periyodun karşısına yazdır.. Karmaşık olduğunu biliyorum örnek olarak şöyle açıklayayım. Periyodlar.Periyod : 1 (Brinci finansal periyod) Periyod_Plan.Hangi_Periyod : A Veriler.Detay_Aciklama : Birinci periyod A planı (Veriler.Detay_Aciklama kısmında Hangi_Periyod bilgisi A olduğu için ikinci satırı değil birinci satırı seçti..) Arkadaşlar çok karmaşık oldu biliyorum ama örnek dosyayı incelerseniz sorunumu daha net anlatabilirim sanırım.. Cvp: koşula bağlı sorgu oluşturma - ercansahin - 17/02/2010 Siz tablolarınız arasında ilişkilendirme yapmayı denedinizmi? Bu istedğiniz sanki ilişkilerle çözülürmüş gibi geliyor.. Ayrıca ilişkilendirilmiş halini onar ve sıkıştır yaparak sizin mesajınızın altına ekledim. Lütfen inceleyiniz... Cvp: koşula bağlı sorgu oluşturma - severim - 17/02/2010 merhaba ilişkiler ile çok uğraştım ama maalesef beceremedim Cvp: koşula bağlı sorgu oluşturma - ercansahin - 17/02/2010 Sn severim, period_plan adlı tablonuzu açın, burada ilk kaydın yanındaki + simgesine tıklayın, sonra çıkan tablo sizin Periodlar tablonuzdur ve sadece ilişkili veriler gelir. Sonraki adım yine + tıklayın, bu kez yine Veriler isimli tablonuz ve ilişkilendirilmiş verileriniz gelir. Sanırım istediğiniz de bu değilmi? Örn.İl buna bağlı ilçeler ve buna bağlı köyler gibi, sizinkinde ise period_plan ........Periodlar .............Veriler.... Sizin için düzenlediğim örneği inceleyin lütfen.. Cvp: koşula bağlı sorgu oluşturma - severim - 17/02/2010 mrhaba yardımlar için teşekkür ama istediğim tam olarak bu değil.. ihtiyacım olan şey bir sorgu ve sorgunun tam olarak yapması gereken şey aşağıda belirttiğim gibi ; 1. "Periyodlar" tablosundaki bütün periyotları listele (örnek veritabanında 13 kaydımız var) 2. "Period_Plan" tablosunda her bir periyodun hangi planı kullandığına bak (Period_Plan tablosunda her bir periyodun karşılığında A,B,C gibi değerler var.) 3. "Veriler" tablosunda period numarası "Periyodlar" tablosundan gelen veri ile aynı olan ve "Plan" sütunu "Period_Plan"daki harf ile aynı olan kaydın "detay_aciklama" verisini periyodun karşısına yazdır.. Cvp: koşula bağlı sorgu oluşturma - ercansahin - 17/02/2010 Ekteki örnekte bulunan Period_Plan Sorgu adlı Sorguyu incelermisiniz Lütfen.. |