![]() |
DataGridView Veri Güncelleme - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Visual Basic .NET (https://accesstr.net/forum-visual-basic-net.html) +--- Forum: Visual Basic .NET Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-visual-basic-net-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: DataGridView Veri Güncelleme (/konu-datagridview-veri-guncelleme.html) Sayfalar:
1
2
|
DataGridView Veri Güncelleme - emir ustaoğlu - 08/10/2016 Merhaba; DataGridView dan veritabanına veri kaydede biliyorum. Ancak verileri güncelleme işlemi yapamıyorum. DataGird te görünen tüm verileri tekrar veritabanına yazıyor. Kullanmış olduğum kod aşağıdaki gibidir;
Burada sanırım veri kaydı ve veri güncelleme için farklı bir yol izlemek gerekiyor ancak bir türlü bulamadım. Örnek çalışma ektedir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim. Cvp: DataGridView Veri Güncelleme - C*e*l*o*y*c*e - 08/10/2016 eklemek için : INSERT...... Güncelleme için : UPDATE..... yapmanız gerekiyor. Cvp: DataGridView Veri Güncelleme - emir ustaoğlu - 08/10/2016 Mevlüt hocam; Dediğiniz gibi yaptım ancak bir türlü olmadı. Update komutunu örnekteki koduma uyarladım. Hata vermiyor ancak bir işlemde yapmıyor. Neyden olduğunu anlayamadım. Cvp: DataGridView Veri Güncelleme - C*e*l*o*y*c*e - 08/10/2016 benim kodlarım bunlar ![]() Try Sql = "Update tbl_Cekler SET alistarihi='" & txtalistarihi.Text & "', evrturu='" & txtevrturu.Text & "', kimden='" & txtkimden.Text & "', bankaadi='" & txtbankaadi.Text & "', subeadi='" & txtsubeadi.Text & "', vadetarihi='" & txtvadetarihi.Text & "', cekno='" & txtcekno.Text & "', hesapno='" & txthesapno.Text & "', tutar='" & txttutar.Text & "', notu='" & txtnot.Text & "', kaydeden='" & txtkaydeden.Text & "', drm='" & txtdrm.Text & "' WHERE cno =" & txtcno.Text & "" ConnDB() cmd = New OleDbCommand(sqL, conn) Dim i As Integer i = cmd.ExecuteNonQuery If i > 0 Then cmd.Dispose() conn.Close() MsgBox(" Güncelleme Yapılmıştır..", MsgBoxStyle.Critical, "Güncelleme") Else MsgBox(" Güncelleme başarısız oldu..", MsgBoxStyle.Critical, "Güncelleme") End If Catch ex As Exception MsgBox(ex.Message & " Modül : frm_Cekler - Güncelletbl_Cekler ") Finally cmd.Dispose() conn.Close() End Try Cvp: DataGridView Veri Güncelleme - emir ustaoğlu - 08/10/2016 Mevlüt hocam; TextBox ile bu kodladan bende yapabiliyorum sıkıntı olmuyor. Ancak Bu işlemi ben DataGridView da yapmak istiyorum. Veri ekleme / Güncelleme işlemini TextBox lardan değil DataGirdView üzerinden yapmak istiyorum. TextBox ta kullandığım Update komutuda DataGridView dan yaptığımda işlemi yapmıyor.
Kodu bu şekilde düzenlediğimde kod ile ilgili bir hata vermiyor ancak herhangi bir işlemde yapmıyor. İnternette bir iki yazı okudum onlarda DataSet kullanmak gerektiğini yazmışlar ancak herhangi bir örnek kodlama bulamadım. Cvp: DataGridView Veri Güncelleme - atoz112 - 10/10/2016 sayın ustaoglu, bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
yukarıda yazılı kodları deneyiniz. NOT alan adlarında eğer METİN Veri Türü ise KESME İŞARETİ (') kullanınız fakat eğer SAYI ise kullanmayınız. bilginize...iyi çalışmalar,saygılar. |