AccessTr.neT
Değişken Hatası - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Değişken Hatası (/konu-degisken-hatasi.html)

Sayfalar: 1 2


Değişken Hatası - Yunus Bozkurt - 30/03/2018

Şu kodu çalıştırdığımda

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub Komut39_Click()
    Dim strSQL As New ADODB.Connection
    Dim rstkayit As New ADODB.Recordset
    krkSQL = "SELECT *FROM tbl_kasa"
            
            rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
                With rstkayit
                    .Find "[CariBilgisi]=" & Me.CariBilgisi
                        DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord
                        .AddNew
                        .Fields("CariBilgisi") = Me.CariBilgisi
                        .Fields("ktarihi") = Me.Tarih
                        .Fields("giris") = Me.fatTopla
                        .Update
                        End With
                                              
                        
                   
                            
                            
End Sub



Şu hatayı alıyorum

[Resim: do.php?imgf=152241367919051.jpg]


Cvp: Değişken Hatası - ozanakkaya - 30/03/2018

Merhaba,

strSQL şeklinde tanımlama yapılmış ancak kod içerisinde krkSQL olarak kullanılıyor. 

Hatanın sebebi bu olabilir. Örnek uygulamayı inceleyebilirsek net fikir üretebiliriz.


Cvp: Değişken Hatası - Yunus Bozkurt - 30/03/2018

(30/03/2018, 15:49)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

strSQL şeklinde tanımlama yapılmış ancak kod içerisinde krkSQL olarak kullanılıyor. 

Hatanın sebebi bu olabilir. Örnek uygulamayı inceleyebilirsek net fikir üretebiliriz.
Teşekkürler ama olmuyor ondan değil yani


Cvp: Değişken Hatası - ozanakkaya - 30/03/2018

Birde, kod yapısına göre strSQL'un New ADODB.Connection değil de string olması lazım gibi.


Cvp: Değişken Hatası - Yunus Bozkurt - 30/03/2018

(30/03/2018, 15:52)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birde, kod yapısına göre strSQL'un New ADODB.Connection değil de string olması lazım gibi.
Img-cray
 
Çok teşekkür ederim  string olayı düzeltti.  +rep

her zaman ki gibi  muhteşemsiniz


Cvp: Değişken Hatası - Yunus Bozkurt - 30/03/2018

Bir şey daha sorsam formdaki verilerin 2 tabloya da kayıt edilip edilmediğini nasıl check edebilirim ? örnek var mıdır elinizde bununla ilgili