AccessTr.neT
İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası (/konu-il-ilce-uygulamasinda-parametre-hatasi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4


İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - fascioğlu - 16/05/2018

Sayın Üstadlar,

Sayın Ozan hocanın İl İlçe uygulamasını kendi projeme uyguladım,Ancak il seçiminden sonra ilçe seçimi yaptığımda Parametre hatası veriyor,bu hatayı bir türlü gideremedim.
1-Uygulamayı yaptığım form frm_musteri formu,ancak bu form frm_odabilgileri formuyla beraber çalışmakta.
2-frm_musteri formunu açmanız için frm_odabilgileri formunda 101 oda noyu tıklamalısınız.

Saygılarımla.



Kullanıcı:Faruk
Şifre: 882


Cvp: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - direnist - 18/05/2018

(16/05/2018, 03:24)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Üstadlar,

Sayın Ozan hocanın İl İlçe uygulamasını kendi projeme uyguladım,Ancak il seçiminden sonra ilçe seçimi yaptığımda Parametre hatası veriyor,bu hatayı bir türlü gideremedim.
1-Uygulamayı yaptığım form frm_musteri formu,ancak bu form frm_odabilgileri formuyla beraber çalışmakta.
2-frm_musteri formunu açmanız için frm_odabilgileri formunda 101 oda noyu tıklamalısınız.

Saygılarımla.



Kullanıcı:Faruk
Şifre: 882
Merhaba;
İnceler misiniz?
İyi çalışmalar.


Cvp: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - fascioğlu - 18/05/2018

Sayın direnist..
Emeğiniz için teşekkür ederim yalınız bir sıkıntı var il ilçeyi girdikten sonra başka bir odaya geçip geri döndügümde veya kapatıp açtıktan sonra  siliniyor.Sanırım alanlar ilişkisiz olduğu için.
Düzelttim sorun görünmüyor şimdilik.
Saygılarımla.


Cvp: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - direnist - 18/05/2018

Merhaba;
Evet ilişkisiz yaptım. Siz tekrar olması gereken denetim kayanağını seçiniz.
Ayrıca, illler ve ilçeler tablolarızda sayısal veri tuttuğunuz alanları neden Kısa Metin veri tipi seçtiğinizi anlamadım. İl ve ilçe ID değerleri tek haneli rakalmlarda 01,02,03... şeklinde gelirken bunu sorgu ile açılır kutu form kontrolüne aldığınızda sıfır değeleri siliniyor ve sizin bir önceki örneğinizdeki gibi çalışmıyor. Bu hali ile çalışması için ben sorgunuzda güncelleme yapmıştım. Yeni bir alan ekleyip eğer IL_ID karekter sayısı 1 ise başına sıfır koy dedim.
Ayrıca ilk örneğinizdeki çalışmama nedenlerinde biri de sorgu içindeki denetim kriterinin alt form içindeki bir alandan gelmesi. Alt forma ait bir form kontrülüne nasıl erişiliri araştırmanızı tafsiye ederim.
Tbl_Müsteri tablonuzdaki KayıtılıOlduğuİl alanıda direk 4 şeklinde yazılmış, bunun 04 şeklinde olması gerek.
Bence siz Kısa Metin olarak atadığınız ama sayısal veri saklayıp bunun üzerinden ilişki kurarak değer getirdiğiniz tüm alanları bir daha kontrol edin.
Kesin çözüm ise sayısal verileri Sayı tipine çevirin.
İyi çalışmalar.


Cvp: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - fascioğlu - 18/05/2018

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim çok yararlı oldu.
Saygılarımla.


Cvp: İl İlçe Uygulamasında Parametre Hatası - fascioğlu - 18/05/2018

Sayın Direnist..
Umarım rahatsizlık vermiyorm,Odabilgileri formunda 3 adet Müşteri Kimlik formu var KISI,KISI1,KISI2 diğer formlarada uyguladım ancak söyle bir durum oluştu ilk kayıtta sıkıntı yok ancak 2 ve 3 kayıtlara geçince İlçe seçiminde sıkıntı var,Kayda git butonunu tekrarlıyorum yani formdan çıkıp tekrar gelinca iilçe seçimini yapabiliyorum.
 Bu aksaklık neden kaynaklanıyor hocam defalarca yeniden düzenledim KISI formuyla dğer KISI1 ve KISI2 arasında hiç bir değişiklik yok.