![]() |
Word Şablonunda Satır Silme - Baskı Önizleme +- AccessTr.neT (https://accesstr.net) +-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html) +--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html) +--- Konu Başlığı: Word Şablonunda Satır Silme (/konu-word-sablonunda-satir-silme.html) Sayfalar:
1
2
|
Word Şablonunda Satır Silme - bibib - 31/07/2018 Hocam Word şablonunda veri gönderirken yer imine/imlerine gönderilecek kayıt yoksa o yer iminin bulunduğu satırı/satırların silinmesini (arada boşluk kalmamasını) istiyorum bu sildirmeyi sildirmeyi nasıl yaparız kullanacağımız kod nedir yardımcı olabilirmisiniz Cvp: Word Şablonunda Satır Silme - ozanakkaya - 31/07/2018 Daha önceki konunuza eklediğim kodu kullanıyorsanız, Dim WordApp As Object Dim strTemplateLocation As String Dim GMesaj As Long Dim YerimiKontrol As Integer YerimiKontrol = 1 GGecerliBelgeYolu = CurrentProject.path & "\" & SM_Kimlik & "_Evrak.doc" If FileExists(GGecerliBelgeYolu) = True Then GMesaj = MsgBox(Me.SM_Kimlik & "Sayılı Uzlaştırma Raporu daha önce oluşturulmuş. Yeni Belge Oluşturulsun mu?" & Chr(13) & Chr(10) & "Evet= Yeni Belge Oluştur." & Chr(13) & Chr(10) & "Hayır= Eski Belgeyi Aç." & Chr(13) & Chr(10) & "İptal= İşlemden Vazgeç. ", vbYesNoCancel + vbQuestion, "BİLGİ") Select Case GMesaj Case vbYes GoTo 200 Case vbNo Set WordApp = CreateObject(Class:="Word.Application") WordApp.Visible = True AppActivate "Microsoft Word" WordApp.Documents.Open FileName:=GGecerliBelgeYolu Exit Sub Case vbCancel Exit Sub End Select End If 200 strTemplateLocation = CurrentProject.path & "\uzlastirma_raporu.dot" On Error Resume Next Set WordApp = GetObject(, "Word.Application") If err.Number <> 0 Then Set WordApp = CreateObject("Word.Application") End If On Error GoTo ErrHandler WordApp.Visible = True WordApp.WindowState = 1 Set oWdoc = WordApp.Documents.Add(Template:=strTemplateLocation, NewTemplate:=False) DoEvents WordApp.Activate Set qdf = CurrentDb.QueryDefs("srg_kayitkisiler") qdf![Forms!Kayıt_Giriş!SM_Kimlik] = [Forms]![Kayıt_Giriş]![SM_Kimlik] Set rs = qdf.OpenRecordset() Dim strCriteria As String Set db = CurrentDb WordApp.ActiveDocument.Bookmarks("uzlasno").Select WordApp.Selection.Text = Space(2) & Me.Uzlaştırma_No_Giriş WordApp.ActiveDocument.Bookmarks("sorusturno").Select WordApp.Selection.Text = Space(2) & Me.C_B_Sorusturma_No_Giriş With rs .MoveFirst ' If .RecordCount <> 0 Then .MoveLast .MoveFirst iRecCount = .RecordCount + 1 iFldCount = 2 TabloSutun = 2 TabloSatir = 4 For I = 1 To .RecordCount If rs!Teklif_Uzlasma_Yapılan = "Müdafi" Or rs!Teklif_Uzlasma_Yapılan = "Vekil" Then TabloSatir = 5 End If WordApp.ActiveDocument.Bookmarks("katilanlar" & I).Select WordApp.ActiveDocument.Tables.Add Range:=WordApp.Selection.Range, NumRows:=TabloSatir, NumColumns:= _ TabloSutun, DefaultTableBehavior:=wdWord9TableBehavior, AutoFitBehavior:= _ wdAutoFitFixed WordApp.ActiveDocument.Tables(I).Borders.Enable = False Set oWordTbl = oWdoc.Tables(I) oWordTbl.Columns(1).Width = (220) oWdoc.Tables(I).Cell(1, 1) = Nz(rs!Teklif_Uzlasma_Yapılan, "") oWdoc.Tables(I).Cell(1, 1).Range.Font.Bold = True oWdoc.Tables(I).Cell(1, 1).Range.Font.Underline = True oWdoc.Tables(I).Cell(2, 1) = Space(7) & "Adı ve Soyadı" oWdoc.Tables(I).Cell(2, 2) = ":" & Nz(rs!Sphl_Adı_Soyadı, "") oWdoc.Tables(I).Cell(3, 1) = Space(7) & "T.C. kimlik numarası" oWdoc.Tables(I).Cell(3, 2) = ":" & Nz(rs!Sphl_TC_kimlik_numarası, "") oWordTbl.Cell(4, 1) = Space(7) & "Adresi" oWordTbl.Cell(4, 2) = ":" & Nz(rs!Sphl_Adresi, "") If rs!Teklif_Uzlasma_Yapılan = "Müdafi" Or rs!Teklif_Uzlasma_Yapılan = "Vekil" Then oWordTbl.Cell(5, 1) = Space(7) & "Kayıtlı olduğu baro ve sicil numarası" oWordTbl.Cell(5, 2) = ":" & Nz(rs!Sphl_Baro_Sicil, "") End If .MoveNext YerimiKontrol = YerimiKontrol + 1 Next I For A = YerimiKontrol To 7 oWdoc.Bookmarks("katilanlar" & A).Delete Next End With ' If FolderExists(CurrentProject.path & "\" & Left(Me.is_adi, 25)) = False Then ' MkDir CurrentProject.path & "\" & Left(Me.is_adi, 25) ' End If oWdoc.SaveAs2 GGecerliBelgeYolu Set WordApp = Nothing ErrHandler: Set WordApp = Nothing Debug.Print Error _______________________________________ Koda yeni eklediğim kısımları kırmızı renkli yaptım. Cvp: Word Şablonunda Satır Silme - bibib - 31/07/2018 Teşekkürler hocam evet sizin gönderdiğiniz aynı kodu kullanıyorum şablonda ilaveler ettim (şahısların fazla olmasına karşılık katılanlar kısmı) eğer şahıs az sa eklenen yer imleri satırlarını silmesi için yardım istedim Yardımlarınız için teşekkürler ekleyip tekrar geri dönüş yapacağım hocam Cvp: Word Şablonunda Satır Silme - ozanakkaya - 31/07/2018 Merhaba, siz cevap yazarken bir önceki mesajıma kod eklemiştim. Kodu inceleyip bilgi veriniz. Cvp: Word Şablonunda Satır Silme - bibib - 31/07/2018 Hocam verdiğiniz kodları ekledim fakat ben katılanlar kısmına 25 adet yer imi ekledim 3 tane kayıt var ilk 3 yer imine onları yazıyor fakat katılanlar4 ten 25 dahil olan yerimlerinin satırlarını silmiyor arada boşluk kalıyor ve diğer tanımlı yer imlerine gelen dosyaları yazıyor Cvp: Word Şablonunda Satır Silme - bibib - 31/07/2018 Hocam verdiğiniz kodu For A= YerimiKontrol To 25 WordApp.ActiveDocument.Bookmarks("Katılanlar"&A).Select WordApp.Selection.Range.Delete Next İle değiştirdim boş veri göndermerilmeyen imlerin bulunduğu satırları hepsini sildi Teşekkür ederim Size bir şey daha sorayım Yazıyı 2 yana yasla, ortala, sağa ve sola dayalı yaz komutları nedir Saygılarımla |