AccessTr.neT
Zengin Metin Problemi - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Zengin Metin Problemi (/konu-zengin-metin-problemi.html)



Zengin Metin Problemi - notrino - 28/09/2018

MErhaba,

Ekli örneğimde 3 alan tanımladım tabloda.

Metin, Not (Düz Metin), Not (Zengin Metin)

Üçüne de aynı AAA verisini girdiğimde üçüne ait açılır kutularda veriler görünüyor ama özellikle zengin metininkinde "<div>" ler görüyorum. Bunları nasıl yok ederiz? Sabit bir Access ayarı var mı yoksa kod mu lazım? Tşk.


Cvp: Zengin Metin Problemi - ozanakkaya - 28/09/2018

zengin_metin isimli açılan kutunun satır kaynağındaki sorguya

SELECT Tablo1.zengin_metin, PlainText([zengin_metin]) AS GMetin FROM Tablo1; 

Kodu ekle, açılan kutunun sütun sayısını 2, sütun genişliklerini de 0;5 olarak değiştir.


Cvp: Zengin Metin Problemi - notrino - 28/09/2018

Teşekkürler Ozan Bey,

Çözüm bu uygulama için gayet kullanışlı. Ancak benim uygulamamda açılan kutunun satır kaynağı kısmı dolu. Yani başka bir kaynağa bağlı ve sütun sayısı-sütun genişliği gibi parametreler de formdaki diğer verilerle ilintili. Yani bu ayarla oynayamam. Açılan kutu yerine normal metin kutusu seçtiğimde ve "metin biçimi" ayarını "zengin metin" seçtiğimde sorun düzeliyor. Keşke açılan kutuda da metin biçimi gibi bir ayar olsaydı işim kolaylıcaktı. Standart bir ayar yok anladığım kadarıyla. Kodlar yardımıyla açılan kutunun metin biçimini "zengin metine" çevirmek mümkün mü? Yani convert text gibi bir şeyler var mı ki?


Cvp: Zengin Metin Problemi - ozanakkaya - 28/09/2018

(28/09/2018, 14:48)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ancak benim uygulamamda açılan kutunun satır kaynağı kısmı dolu. Yani başka bir kaynağa bağlı ve sütun sayısı-sütun genişliği gibi parametreler de formdaki diğer verilerle ilintili.
Satır kaynağındaki sorguya 

Kod:
GMetin: PlainText([zengin_metin]) 


şeklinde yeni alan ekle. Açılan kutunun sütun genişliklerinden bu alanın görünmesini sağla.  Açılan kutunun ilişkili sütun özelliğindeki veriyi tabloya kaydeder, ancak siz açılan kutuda PlainText'i görürsünüz.