AccessTr.neT
Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu (/konu-sonucsuz-sorguya-basvurma-ve-hata-sorunu.html)



Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - olcay.akkaya - 17/03/2019

Arkadaşlar, https://accesstr.net/konu-satis-takip-ve-cari-yonetim-programi.html eklediğim çalışmamda frmenvanter formunda işletmenin alacak verecek karşılaştırmasını yapıyorum. Burada alt formlar ekleyip oradan formdaki alanlara bilgi çektim. Ancak şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: mesela bu işletmenin borçlu olduğu bir firma yoksa firmalar için eklediğim altformun kayıt kaynağında hiç veri olmuyor. Bu durumda da #hata yazıyor ve toplam alamıyorum. NZ ve IIF kalıpları ile denedim ama bir türlü sorunu aşamadım. Nasıl yapacağımı bir türlü çözemedim. Çözüm olarak şöyle bir şey geliyor aklıma; sorguda herhangi bir sonuç çıkmaması halinde sembolik sonuç gibi fason bir sonuç yapılabilir mi? Yada veri tabanına bir tablo ekleyip union sorgu oluşturup asıl tablolardan veri gelmediğinde en azından sorgunun sonuçsuz olmaması için bu tablodaki verileri getirse sorunumuzu çözmüş olmaz mı? Sorunumuz diyorum çünkü sitede araştırdım bu konuda yapılan tartış maların büyük bir kısmı kayıt kaynağı sorgunun sonuç vermemesine gelip tıkanmış. Belki şu da denenebilir sorgu tasarımı yapılırken hiç kayıt olmaması durumunda böyle bir işlem yapabilir. Üstadlar ve uzman arkadaşlar yanlış anlamasın lütfen belki bu söylediğim çok saçma olabilir yada mümkün olmayabilir bilmiyorum. İyi çalışmalar diliyorum.


Cvp: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - ercansahin - 17/03/2019

Uygulamanızda bahsettiğiniz isimde form yok. Mutlaka vardır ancak ismi bu değildir. Takdir edersiniz ki bahsettiğiniz bu olayı bulmak için tüm formları incelemek zaman alacak. Doğrudan tam isimleri ile form ve alt formları belirtmeniz iyi olacak..Kolay gelsin


Cvp: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - olcay.akkaya - 17/03/2019

(17/03/2019, 13:32)ercansahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uygulamanızda bahsettiğiniz isimde form yok. Mutlaka vardır ancak ismi bu değildir. Takdir edersiniz ki bahsettiğiniz bu olayı bulmak için tüm formları incelemek zaman alacak. Doğrudan tam isimleri ile form ve alt formları belirtmeniz iyi olacak..Kolay gelsin

Hocam link verdiğim konuda ilk mesajı güncelleyemediğim için gözden kaçmış olabilir. Örneği buraya ekliyorum ve yukarıda yapılabilir diye bahsettiğim sorguyu yaptım.
Veritabanıma Tablot adında bir tablo ekleyip tek satırda tüm alanlara 0 değeri verdim. Aşağıda koyu yazılı yer benim asıl istediğim bilgiyi verecek olan sorgu ancak bu sorguda sonuç yoksa UNION dan sonrasını getireceği için sorgunun mutlak sonucu olacak diye düşündüm ve oldu. İncelerseniz sevinirim. Benim örneğim için bu çalışma olumlu sonuç veriyor çünkü ben sadece bir alanın toplamını alıyorum fakat değişik sorgular için aynı sonucu verir mi yada asıl sorguda veri olması halinde sıkıntı çıkabilir mi bilmiyorum. frmenvanterfirmborc formunda bunu yaptım. frmenvanter formunda frmenvanterfirmborc alt form olarak ekli ve orda toplam alanın ana tablodaki Firma Borçları için açtığım metin kutusuna çeiyorum.
SELECT TblCariler.carituruID, TblCariler.musteriID, Sum(Nz([verilen])-Nz([alinan],0)) AS İfade1 FROM TblCariler LEFT JOIN TblIslemler ON TblCariler.musteriID = TblIslemler.unvanID GROUP BY TblCariler.carituruID, TblCariler.musteriID HAVING (((TblCariler.carituruID)=2) AND ((Sum(Nz([verilen])-Nz([alinan],0)))<=0)); UNION SELECT Tablot.aa, Tablot.bb, Tablot.cc FROM Tablot;


Cvp: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - ozanakkaya - 18/03/2019

Merhaba, sorduğunuz soruya göre, soruya çözüm mü arayayım, soruyu mu çözmeye çalışayım bilemedim.

Uygulamanızda, frmenvanter isimli formda, 

1-) metin kutularında hangi değerlerin olması gerekiyor.
2-) Konu başlığında belirttiğiniz #hata durumu, hangi durumda bu formda gözüküyor. #hata iletisini görebilmem için tabloda hangi verilerin olması gerekli.


Cvp: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - olcay.akkaya - 18/03/2019

(18/03/2019, 11:18)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, sorduğunuz soruya göre, soruya çözüm mü arayayım, soruyu mu çözmeye çalışayım bilemedim.

Uygulamanızda, frmenvanter isimli formda, 

1-) metin kutularında hangi değerlerin olması gerekiyor.
2-) Konu başlığında belirttiğiniz #hata durumu, hangi durumda bu formda gözüküyor. #hata iletisini görebilmem için tabloda hangi verilerin olması gerekli.

Hocam kolay gelsin.
Benim dosyamda derdimi tam anlatamamış olabilirim. Şimdi basit bir örnek ekliyorum. örnek isimli dosyayı incelerseniz:
Form1 formunun kayıt kaynağındaki sorguda txt1 alanının ölçütü Form2 deki sec alanı. Benim buraya girdiğim değere göre sorgu da en az bir satır varsa Metin 4 alanına Form1'de ki toplam alanı olan Metin2 deki değer geliyor. Ancak benim seç alanına girdiğim tarihe göre sorguda sonuç çıkmıyorsa Metin 4 alanı #hata getiriyor.
Çözüm olarak da düzenlenmiş dosyasında Form1 formunun kayıt kaynağına UNION ile tblFason tablosundan sorgu ekledim. Bu şekilde çalıştığında tblOrnek tablosundan seçtiğim kritere göre sonuç getirmezse tblFason tablosundan gelen sonuç sorgunun sonucu oluyor. Buda Form1 deki alanın boş olmasını ve bu alana başvuran Form2 deki metin kutusunun #hata vermesini engelliyor.
Benim sormak istediğim bu yöntem uygulandığında sorun yaşanır mı? Eğer bu yöntem doğru değilse bu sorunu başka türlü nasıl aşabiliriz.


Cvp: Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu - halily - 18/03/2019

peki "metin4"ün denetim kaynağına

Kod:
=Nz(DSum("txt2";"tblOrnek";"txt1=  [sec] ");0)

yaparsak işinize yaramaz mı?