AccessTr.neT
Sorguda Koşullu Formül Kullanma - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Sorguda Koşullu Formül Kullanma (/konu-sorguda-kosullu-formul-kullanma.html)

Sayfalar: 1 2


Sorguda Koşullu Formül Kullanma - haziran4 - 03/05/2019

İyi çalışmalar Üstadlar;

Aşağıdaki resimdeki gibi bir sorgu adayı bir örneğim var.

[Resim: do.php?imgf=a17cd8b96d011.jpg]

Süzülen alanlar
VizeTakipID   Firma_Adi    Adi_Soyadi    Calisiyor_Ayrildi    Gorevi      Vize_Baslangic_Trh  Vize_Bitis_Trh    Personel_Ozel_Durumu 

Şimdi Benim yapmak istediğim Görev Alanında Çalışıyor yazan ve Personel özel alanı Dolu ise Süzmesin

                                            Görev Alanında Çalışıyor yazan ve Vize_Bitis_Trh geçmemiş ise Süzmesin

nasıl yapabilirim.


Cvp: Sorguda Koşullu Formül Kullanma - ozanakkaya - 03/05/2019

Merhaba, malumunuz üzre sorguya ölçüt eklenecek. Ancak ölçüte ne yazılacağı hakkında net çözüm üretilebilmesi için örnek uygulamanızı eklemeniz gerekli.


Cvp: Sorguda Koşullu Formül Kullanma - haziran4 - 03/05/2019

Üstad,
Örnek ektedir.


Cvp: Sorguda Koşullu Formül Kullanma - halily - 03/05/2019

[Resim: do.php?imgf=df7c83059a021.jpg]


Cvp: Sorguda Koşullu Formül Kullanma - haziran4 - 03/05/2019

Yaptım;
 Personel özel durumu dolu olanlar ve Tarihi geçmeyenler geliyor,
benim istediğim tam tersi olacak


Cvp: Sorguda Koşullu Formül Kullanma - ozanakkaya - 03/05/2019

Sayın haziran4, sorguya eklenen ölçüt belli. Sizin istediğinizi tersi geliyor ise ölçütte gerekli düzenlemeyi kendinizin yapması gerekli. Bizler hazırlayıp verirsek siz öğrenemezsiniz. Sorguda ölçütte değişiklik yaparak deneme-yanılma ile düzeltmeye çalışın. Yine de yapamazsanız yardım talep edin.