AccessTr.neT
İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak (/konu-iki-liste-kutusundan-ayni-tablo-uzerinde-guncelleme-yapmak.html)

Sayfalar: 1 2 3


İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak - Yunus Bozkurt - 08/06/2019

Formda  iki liste kutusundan aynı tablo üzerinde güncelleme tapmak.
örnek daha açıklayıcı olacak
form: topluverme


Cvp: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Tapmak - berduş - 08/06/2019

tam olarak amacınız ne? her 2 alt form da aynı sorguyu kullanıyor nerdeyse, sadece 2. alt formda fazladan alanlar var. siz nerede neyi değiştirmek istiyorsunuz tam olarak anlamadım.


Cvp: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Tapmak - Yunus Bozkurt - 08/06/2019

(08/06/2019, 22:47)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: tam olarak amacınız ne?  her 2 alt form da aynı sorguyu kullanıyor nerdeyse, sadece 2. alt formda fazladan alanlar var. siz nerede neyi değiştirmek istiyorsunuz tam olarak anlamadım.
Üsteki veriler ambarım da olan ürünlere ait durum kodu: Ambarda. sorgu durum kodu "Ambarda" olanları çağırıyor.
Alta ise  kullanım için vereceğim vereceğim ürünler. normalde tek ürün için formla kayıt yapıp teslim teslim raporu yazdırıyorum.
ama bazen 2-3 ürün birden vermem gerekiyor. bunu bu formda yapmak istedim.
yani formdaki seçtiğim kayıtla birlikte; personel,tarih,şeflik,sayı bilgisini alıp aşağı atacak durum kodunu da Kullanımda olarak değiştirecek.


Cvp: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Tapmak - berduş - 09/06/2019

2 farklı yöntem kullandım dilerim işinize yarar
[attachment=30367]


Cvp: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Tapmak - Yunus Bozkurt - 09/06/2019

Öncelikle teşekkür ederim. 1. Yöntemde  tarih ve sayı bilgilerini yine her kayıt için tek tek girmek gerekiyor.
2. Yöntemde ise aşağıya sadece ciltno ve ilk sayfano bilgilerini atıyor. tarih ve sayı no bilgilerini yine tek  tek girmek gerekiyor.
bir de her çift tıklamada alta yeni bir satır eklemiyor. eklenmiş kayıtı değiştiriyor.
ben tüm işleri tek tablodan yapmak istiyordum. sanırım hareketler diye bir tablo oluşturup oyle yapmam gerekecek


Cvp: İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Tapmak - berduş - 09/06/2019

iyi günler @Yunus Bozkurt, isteğinizi tam olarak anlayamadığım için yardımcı olamadım. isteğinizi bir örnekle anlatabilir misiniz?
üstteki alt formda bir kayda çift tıkladığımızda alttaki 2. formda hangi tablodan hangi alanlar gelmeli ve o alanlar üstünde nasıl işlemler yapılabilmeli?
daha önceden bahsetmiştim alttaki ve üstteki alt formlar neredeyse aynı sorguya bağlı olduğu için yeni kayıt ekleme derken neyi kast ettiğinizi anlamadım. çünkü sorgular aynı kimlikno'ya bağlı ve siz çift tıkladığınızda yeni kayıt oluşturması mümkün değil ama isterseniz bağımsız olarak yeni bir kayıt oluşturup belirttiğiniz değerleri seçtiğiniz kayıttan yada anafromdaki diğer metin kutularından alabilir.