AccessTr.neT
Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım (/konu-access-ado-ile-baglantili-comboboxlar-yardim.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - feraz - 12/01/2020

Merhaba.

Ado ile bağlantılı comboboxlar yapmaya çalıştım lakin başaramadım.
Yardımcı olanlara teşekkürler şimdiden.
1 adet Excel dosyaysı ekliyorum orda örnek var bağlantılı comboboxlar.Buna göre olacak.

Örnek Access dosyasınıda ekliyorum.
Alttaki kod bu konu ile ilgili bu kadar ilerleyebildim.


PHP Kod:
Sub Combo(ByVal Tablo As String)

    On Error Resume Next
    
    If Tablo <> "" Then
        cmboAdArama.RowSource = "select distinct Ad from '" & Tablo & "'"
        cmboSoyadArama.RowSource = "select distinct Soyad from '" & Tablo & "'"
        cmboYasArama.RowSource = "select distinct Yas from '" & Tablo & "'"

  Else
        cmboAdArama.RowSource = "select distinct Ad from Tablo1"
        cmboSoyadArama.RowSource = "select distinct Soyad from Tablo1"
        cmboYasArama.RowSource = "select distinct Yas from Tablo1"
  End If
    

End Sub

Private Sub cmboAdArama_Change()
    Call Ara
    Call Combo(strSQL)
End Sub

Private Sub Form_Load()
    txtid.Enabled = False
    txtTelefon.InputMask = "\(000) 000\ 00\ 00"
    Call Ac
    Call Combo("")
End Sub




Cvp: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - feraz - 12/01/2020

Yazmayı unutmuşum listbox formundaki comboboxlarla işlem olacak.

Giftteki hata çözülürse sanırım olay tamam olacak.

[Resim: do.php?img=9439]


Cvp: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - berduş - 13/01/2020

baya şeyi değiştirmek zorunda kaldım
dilerim işinize yarar
[attachment=31166]


Cvp: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - feraz - 13/01/2020

(13/01/2020, 12:55)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: baya şeyi değiştirmek zorunda kaldım
dilerim işinize yarar
Elinize sağlık biraz denedim ve kodları inceledim biraz.
Sonuç olumlu elinize sağlık.Akşam tam incelerim.

Bende biraz ilerşemiştim o dosyayıda ekleyeyim ve onun üzerindende uğraşayım lakin sizinkini kullanacak gibiyim Img-grin


Cvp: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - feraz - 13/01/2020

Üstad eklediğin dosyayı tam inceledim ve sorgu kullanarak yapmışsınız.Sorgusuzda vardır belki bir yol.

Aslında ben bayağı ilerledim.
Bu kod çalışmıyor % den dolayı.

Visual Basic Code
    If cmboAdArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Ad like '%" & cmboAdArama.Value & "%'"
    If cmboSoyadArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Soyad like '%" & mboSoyadArama.Value & "%'"
    If cmboYasArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Yas like '%" & cmboYasArama.Value & "%'"


Alttaki gibi % siz olunca kod muazzam çalışıyor bende anlamadım neden olmuyor.
Birde bu isnull olayı ne gıcıkmış Access teImg-grin


Visual Basic Code
    If cmboAdArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Ad like '" & cmboAdArama.Value & "'" 'Calisan
    If cmboSoyadArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Soyad like '" & mboSoyadArama.Value & "'" 'Calisan
    If cmboYasArama.Value <> "" Then strSQL = strSQL & " and Yas like '" & cmboYasArama.Value & "'" 'Calisan




Cvp: Access Ado İle Bağlantılı Comboboxlar Yardım - berduş - 13/01/2020

% yerine * kullanmayı denediniz mi?

Bu arada sorgusuz da olur olmasına ama sorgu kodunu Sql misali kodun içine ekledikten sonra sorgusuz yapmanın pek bir espirisi kalmiyor. Daha çok zaman harcamak zorunda kalıyorsunuz, en az 4 alan için birbirleriyle ilişkili kodları ve olası hataları düşünüp kodları ona göre yazmak zaman ve emek gerektiriyor.