AccessTr.neT
Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Cevaplanmış Soruları (https://accesstr.net/forum-access-cevaplanmis-sorulari.html)
+--- Konu Başlığı: Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor (/konu-formda-kayit-yapilinca-tabloda-cift-kayit-olarak-isleniyor.html)



Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - U.ALTUN - 08/06/2024

Merhaba arkadaşlar cari kaydı yapılınca tabloda kayıt çift olarak oluyor daha önce sorun yoktu tüm denemelerimde sorunu çözemedim tblmüşteri tablo sonunda sorun gözüküyor sizden yardım bekliyorum şimdi den yardımlarınız için teşekkür ederim.


RE: Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - C*e*l*o*y*c*e - 08/06/2024

Private Sub btn_mttamam_Click()
.....
......
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
DoCmd.Close acForm, "Frm_Caritanitimkarti"
' DoCmd.OpenForm "Frm_Carilistesi"
' Forms!Frm_Carilistesi!cm_liste.Requery

MsgBox "Bilgiler Başarıyla Kaydedildi.", vbInformation, "İşlem Tamam"

End Sub




bu kodun
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
bunu kaldır


RE: Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - U.ALTUN - 10/06/2024

merhaba yanlış örneği yüklediğim için kod hatsını deneyemedim müşteri kodu üretirken run-time error 3022 hatası veriyor doğru örneği yüklüyorum tekrar bakarsanız çok mum olacağım emeğiniz için teşekkürler .


RE: Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - atoykan - 15/06/2024

Doğru örnek dediğiniz örneğinizde dahi sorunlar var. Formdan verileri kaydetmek için
Kod:
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
kodu neden kullanılır anlamakta zorluk çekiyorum. Kayıtlarınızı ya sorguyala kaydedin, ya recordsetle kaydedin, vs vs envai çeşit yolu varken bunun hem kod yazıp hem menü komutu kullanmak nedir allah aşkına?
Runtime error 3022 benzersiz olması gereken kaydı tekrar oluşturmaya çalıştığınızda ortaya çıkar. Ancak örneğinizde rastlamadım bu hataya, müşteri kartı formu hatası falan var örneğinizde ancak çok detaylı incelemedim, debug edip nerede karşılaştığınızı görün ve çözümü ona göre geliştirin.


RE: Formda Kayıt Yapılınca Tabloda Çift Kayıt Olarak İşleniyor - U.ALTUN - 19/06/2024

teşekkürler sorun halloldu