AccessTr.neT
Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - Baskı Önizleme

+- AccessTr.neT (https://accesstr.net)
+-- Forum: Microsoft Access (https://accesstr.net/forum-microsoft-access.html)
+--- Forum: Access Soruları ve Cevapları (https://accesstr.net/forum-access-sorulari-ve-cevaplari.html)
+--- Konu Başlığı: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma (/konu-alt-rapordaki-sayfa-toplamini-yazdirma.html)

Sayfalar: 1 2

Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - tekinuygun - 03/10/2025

Merhabalar,

Rapor içinde ayrıntı kısmına bir alt rapor ekledim.
Bu alt rapordaki sayfa toplamını üst raporda sayfa alt bilgisine yazdırmak istiyorum.
Bunun için ana rapordaki ayrıntı kısmının yazıldığı olayına
SayfaTop_Tutar = Nz(Me.alt_gider!Tutar, 0) kodunu yazdım.

Bu kod sayfa toplamını almıyor. Sadece ilk satırdaki veriyi veriyor.

Sayfa toplamını almak için gerekli kod desteği rica ederim.

Saygılarımla.

RE: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - atoykan - 03/10/2025

SayfaTop_Tutar = Nz(Me.alt_gider!Tutar, 0) kodu ile sadece ilk satır veriyi almanız son derece normal zira siz burada bir toplama işlemi yapmıyor alan değerini alıyorsunuz. Me.alt_gider!Tutar Altgider üzerinde Tutar alanını ifade eder ve toplam işlemi yapmaz. En pratik ve hızlı yol olarak alt raporunuza bir textbox ekleyerek denetim kaynağına =Sum[Tutar] girin bu alt raporunuzda toplamı alır ister gösterin ister gizleyin tercih size kalmış, ana raporunuzda Me!SayfaTop_Tutar = Nz(Me.alt_gider.Report!oluşturduğunuz textbox adı, 0) şeklinde düzeltirseniz toplamı görürsünüz.

RE: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - tekinuygun - 03/10/2025

(03/10/2025, 21:42)atoykan yazdı: SayfaTop_Tutar = Nz(Me.alt_gider!Tutar, 0) kodu ile sadece ilk satır veriyi almanız son derece normal zira siz burada bir toplama işlemi yapmıyor alan değerini alıyorsunuz. Me.alt_gider!Tutar Altgider üzerinde Tutar alanını ifade eder ve toplam işlemi yapmaz. En pratik ve hızlı yol olarak alt raporunuza bir textbox ekleyerek denetim kaynağına =Sum[Tutar] girin bu alt raporunuzda toplamı alır ister gösterin ister gizleyin tercih size kalmış, ana raporunuzda Me!SayfaTop_Tutar = Nz(Me.alt_gider.Report!oluşturduğunuz textbox adı, 0) şeklinde düzeltirseniz toplamı görürsünüz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Alt raporda bir textbox oluşturum ve denetim kaynağına =Sum([Tutar]) yazdım. Bu textbox sayfa alt bilgisinde hata veriyor. Rapor alt bilgisinde çalışıyor ancak benim istediğim sonucu elde etmiyor.

RE: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - atoykan - 04/10/2025

Örneğinizi ekleyin bakalım.

RE: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - tekinuygun - 04/10/2025

Örneği ekledim teşekkür ederim.

RE: Alt Rapordaki Sayfa Toplamını Yazdırma - atoykan - 04/10/2025

Yapmak istediğiniz nedir? Ekstre şeklinde bir devreden bakiye aporu mu hazırlamaya çalışıyorsunuz; örneğin raporunuz 4-5 sayfa olacak her sayfa sonunda sayfa toplamı - her sayfa başında bu toplam devreden bakiye şeklinde mi izlenecek? Amacınızı kısaca açıklarsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım.