Skip to main content

AccessTr.neT


Kelime Sıralatma

Kelime Sıralatma

Çözüldü #1
herkese merhaba ben bir program yapmak istiyorum ama acces te olur mu bilmiyorum programa 100 tane kelime vericem ali ahmet ayse vs gibi program bu kelimelerin hepsi ile olasılık sıralamasına gore 12 li guruplar olacak şekilde tüm kelimeleri sıralayabilecek mesela 1. 12 lü grup a b c d e 2. grup acdeb gibi 100 kelime ile ne kadar 12 li grup çıkar. boyle birşey acceste yapılır mı yapılırsa nasıl yapmam lazım
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkur ederim
Son Düzenleme: 27/01/2021, 00:32, Düzenleyen: zorosx5. (Sebep: hatalı kelime)
Cevapla
#2
biraz daha açıklayabilir misiniz?
olasılık sıralaması nedir?
çalışmanızdaki verileri ve olması gereken sonuçları Excel dosyası şeklinde ekler misiniz?
Cevapla
#3
programı şu şekilde tasarladım. örnegini eke atıyorum. matematik ve kot kısmım biraz zayıf oldugu için nasıl olacagı hakkında bir fikir üretemedim.
.zip kombinasyon.zip (Dosya Boyutu: 19,73 KB | İndirme Sayısı: 4)
Cevapla
#4
Accesste yapılabilir ancak, Access bir veritabanı uygulamasıdır. Siz bir Olasılık hesaplama tablosu yapmak istiyorsunuz. Excele yönelmeniz daha mantıklı olacaktır kanaatindeyim. Her ikisinde de Vba kullanmak zorundasınız.
Cevapla
#5
(27/01/2021, 04:11)atoykan yazdı: Accesste yapılabilir ancak, Access bir veritabanı uygulamasıdır. Siz bir Olasılık hesaplama tablosu yapmak istiyorsunuz. Excele yönelmeniz daha mantıklı olacaktır kanaatindeyim. Her ikisinde de Vba kullanmak zorundasınız.
hocam elinizde bu şemayı çalıştırabilecek kod var mı Excel formlarını da aradım bı kaç kod var ama bunların cogu sayı matematik hesabı için metin sıralamıyor. sıralayanlar da 3 4 sütundaki metinleri kombinasyon ediyor. benim tek sütundaki isimleri başka sütunlara isimlerin tamamından 12 isim sececek sekilde hepsini sıralayacak. bu şekilde
Cevapla
#6
Birincisi olasılık hesabını neye göre yapacaksınız? Olasılık dediğiniz zaman tekrarlı mı, tekrarsız mı, koşullumu, rastgele mi vs. vs. bir sürü faktör giriyor işin içine.
İkincisi matematik hesabı yapıp metin sıralamıyor diye bir kodlama olmaz. Siz kodlamada bir veriyi ya sayısal olarak ya metin olarak tanımlarsınız, bu çerçevede kodlama yapar, döngüleri oluşturur neticeye ilerlersiniz. Sayısal değerleri sıralayan bir kodlamada sayısal veriler ile ilgili değerleri metinsel değerlere dönüştürür gerekli düzenlemeleri yaparsanız sonuç "metin sıralamasını yapıyor" olur.

Öncelikle bu yönde çalışmanızı yapmalısınız, takıldığınız veya başaramadığınız noktalarda buradan destek istemelisiniz. Sitede amaç sizler için kodlamayı oluşturup hazır paket halinde sizlere sunmak değil. Amaç çalışmalarınızda takıldığınız noktalarda birlikte çözüm bulmak bu vesile ile gerek sizlerin ve gerekse bizlerin yeni şeyler öğrenmesine fırsat sağlamaktır.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task