AccessTr.neT

Tam Versiyon: kütüphane prog.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ben kütüphane programına başladım tabloları flan hazırladım. şimdi yapmak istediğim mesela kitap listesi tablomda her kitabın alt tablosu olacak ve o tablolarda o kitabı alan kişilerin isimleri flan görüntülenecek bu da ilişkiyle olcak sanırım ilişkinin nasıl olması gerekiyo???Neyapsam
Slm Aslı hnm
bu formda aradığında buna benzer örnek ve başlanğıç aşamasından olan örnekleri görürsün,bunlara bakaraktan kendine yol çizebilirsin,takıldığında örneğini de ekleyerek soru olarak sorarsan cevap mutlaka bulursun,örneğin

Combo ile sorgu ve kitap giriş çıkışı


adresinde bir arkadaş kütüphane ile ilgili örnek yapmaya çalışıyor sende bunu inceleyebilirsin
Kütüphaneye kayıtlı kişileri kaydedeceğiniz Kisiler tablosu,
Kitapları kaydedeceğiniz Kitaplar tablosu,
Kitap Alıp-Verme işlemleri için Islemler tablosu,

aşağı yukarı olması gereken tablolar. Önce bunları oluşturun daha sonra Kisilerden Kitaplar ve Islemler tablosuna Bire-Çok ilişki yapısı kurun. İlişkilerin nasıl kurulacağını çok sayıda konuda anlattık Arama yapın inceleyin. Özetle yapmanız gereken Birincil-Otomatik Sayı alanlarla, Sayı(Uzun Tamsayı) alanlar arasında ilişki kurmalısınız.

Dosyanızı MDB ve WinRar ile iyice sıkıştırıp siteye ekleyip incelememize sunarsınız bizde size fikir vermeye devam ederiz.
yabdığım program şimdilik bu kadar neler ekleyim baskaa sizce??
sağol kardeş tam aradığım tarz vallaha
(06/01/2009, 10:20)aSLı yazdı: [ -> ]yabdığım program şimdilik bu kadar neler ekleyim baskaa sizce??

Arkadaşım ben daha Access de yeniyim.Formları asıl oluşturduğunu anlatırmısın kısaca.Formlardaki butonları makrolar ile mi yaptın?Şimdiden teşekkürler.
Sayfalar: 1 2