AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılan kutudan değer atamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli arkadaşlar, ekde örnek olarak gönderdiğim veri tabanında, açılan kutu içerisinden seçeğim bir müşterinin, aynı anda müşteri adı ve ülke kodununun gösterilmesini nasıl sağlarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sn laz_asim;
Eklediğiniz örneği 2003 formatında yükleseydiniz keşke. Böylece örneğiniz üzerinde cevap verebilirdim.
Verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla :
Diyelimki AçılanKutunuzun adı "Açılan Kutu12" dir ve "Metin13" adında bir metin kutunuz var.
Açılan_Kutu56'da 3. sütundaki veriyi Metin13 eklemek için sayfasına şunu yazın:

Kod:
Private Sub Açılan_Kutu56_AfterUpdate()
Metin3=Açılan_Kutu56.Column(2)
End Sub
Sevgili Ayhan unutmuş sanırım. Ben hatırlatayım. Bu kodun çalışabilmesi için açılan kutunuzun birden çok sütunlu olması, görüntülenmesini istemediğiniz sütunların boyutlarının da 0cm (sıfır santim) olarak görünmez yapılması gerekir. Bununla ilgili çok ayrıntılı bir anlatım yapmıştım. Aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Açılan kutulardan Dlookup olmadan veri getirme
Tabii bu arada benim mevcut örneği görmemiş olmamdan kaynaklanan bir Fransız kalma durumu da olabilirImg-grin)) Çünkü bir örnek sözü geçmiş ama örnek ortada yok..
Arkadaşlar örneği 2003 Versiyonu olarak yeniden gönderdim, tekrar bakarsanız çok memnun olurum.
Sayın laz_asim
Bu kadar anlatımdan, yol göstermeden ve örnekten sonra hala bizim yapmamızı mı bekliyorsunuz? Ben de sizin araba sürmeyi öğrenmeniz için eğitim verip tam direksiyonu size vermiştim. Ama sanırım siz ilk durakta inip buraya sizi getirmemizi sağlamak ve asıl işinize gitmek derdindesiniz. Yanılıyor muyum? İnşallah yanılmıyorumdur. Bu kadar kolay bir şeyi lütfen siz yapar mısınız? İşin kolayına kaçmayın lütfen. Eğer yaparsanız çok çok zevk alacaksınız. Zaten sizi Access'e bağlayacak şey de budur. Zevk almak...
Sayfalar: 1 2