AccessTr.neT

Tam Versiyon: REFERANSLAR
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
REFERANSLAR

Excel’de hücreler, sütun ve satir numaralari ile gösterilirler. Baska bir ifadeyle hücrenin referansi sütun ve satir numarasidir. Referanslar 3 türlüdür:

A ) Göreceli Referans

Hücrenin adresinin birbirlerine göre verilmesidir. Yani A1 ve A2 hücresi A3 hücresinin üzerinde yer alan 2 hücredir. Excel bu tür referans yöntemini kullanir. Bu referansin avantaji belli hücrelere uygulanmis formüllerin diger hücrelere kolayca uygulanmasini kolaylastirmaktir.

B ) Mutlak Referans

Hücre adreslerinin tam adresi ile gösterilmesidir. Yani hücrelerin adreslerinin $A$1 biçiminde degismez olarak gösterilmesidir. Mutlak referansin amaci; öncelikle göreceli adreslemeyi durdurmaktir. Hücrelerin adreslerinin gidilen her yerde korunmasiyla ilgilidir. Mutlak adres kullanmak için hücre adresinin sütun ve satir numarasinin önüne $ isareti eklenir.

C ) Karisik Referans

Göreceli ve mutlak adreslerin birlikte kullanildigi referans biçimidir. $A1 referansi, A1 hücresinin sütun numaralari açisindan mutlak adrese sahip oldugunu, satir numaralari açisindan göreceli adrese oldugunu gösterir.
Not: Kopyalama yönüne dogru (yatay-dikey ) satir veya sütun bilgileri degismektedir. Formülde kullanilacak bir hücreyi sabitlenmek istendiginde sabitlenecek hücrenin satir ve sütun adlarinin basina ($ ) isareti konmalidir.
Sn Nihat Hocam paylaşım ve emek için teşekkürler. Saygılar...
paylaştığın güzel eline sağlık ancak büyük harf kullanmal yasak değil mi