AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorguda boş alanlar listelenmiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhabalar,

Stok isminde bir tablom var. Tablodaki verilerden boş bıraktığım kısım sorguya gelmiyor. Her alan dolu olunca sorgu çalışıyor. Forumda bazı örnekler var ama hepsi sayı üzerine, boş ise 0 gönder gibi. ben stok kartlarıma özel kod yada türü tanımlaması yapmaz isem tüm kartlarım gelsin istiyorum.
frm_STOK Formunuzu örneğinize eklememişsiniz. Ayrıca ISLEMLER_TBL tablonuzdaki tüm kayıtlarımı, yoksa STOK_TBL tablonuzdaki tüm verileri mi görmek istiyorsunuz? sorunuzu biraz detaylandırırmısınız?
Sorguda değerler oluşuyor bende bu değerleri filtreleyecek rapor alıyorum. Stok tablosunda her stok için tür ve özel kod verirsem her şey normal çalışıyor. Örneğimde Stok-3 her alan dolu olduğu için geliyor. Diğerleri de boşta olsa sorguda gelsin istiyorum.
srg_STOK isimli sorgunuzun Sql ini aşağıdaki ile değiştirerek deneyin.

SELECT ISLEMLER_TBL.HRKID, ISLEMLER_TBL.ALISID, ISLEMLER_TBL.SATISID, STOK_TBL.STOK, STOK_TBL.STOKTUR, STOK_TBL.STOKOZELKOD, ISLEMLER_TBL.MIKTARG, ISLEMLER_TBL.MIKTARC, ISLEMLER_TBL.FIYAT, [MIKTARG]*[FIYAT] AS fiyatG, [MIKTARC]*[FIYAT] AS fiyatC, ISLEMLER_TBL.HIZMET, ISLEMLER_TBL.DOVIZ
FROM STOK_TBL LEFT JOIN ISLEMLER_TBL ON STOK_TBL.STOKID = ISLEMLER_TBL.STOK
WHERE (((STOK_TBL.STOK) Like "*" & [FORMLAR]![frm_RAPOR]![STOK] & "*") AND ((STOK_TBL.STOKTUR) Like "*" & [FORMLAR]![frm_RAPOR]![STOKTUR] & "*") AND ((STOK_TBL.STOKOZELKOD) Like "*" & [FORMLAR]![frm_RAPOR]![OZELKOD] & "*"));
İlginiz için teşekkürler. Maalesef bir değişiklik yok

Daha anlaşılır olması için form ve rapor ekledim örneğime.
Hiç bir filtre gönderilmez ise tümü gelmiyor.

Bu örnekteki sorgu sizin gönderdiğiniz.
tam inceleyemedim ama. tablolarınızda sorun var gibi geldi. metin alanları ile sayı alanlarını ilişkilendirme yapmışsınız. öncelikle tablolarınızda ilişki var. ve buna karşılık sorgu ile ters ilişki oluşturmaya çalışıyorsunuz. bu yüzden bu sistem ile yapmanız zor olacaktır. dikkatinizi çektimi bilmiyorum STOK_TBL sorguda hep BİRE oluyor. buna benzer konularda söylediğim gibi tablolarda ilişki kullanmayın. ilişkileri sadece sorgu ve formların satır kaynaklarında kullanır iseniz daha iyi olur. kırmızı yazı ile yazılı olan şahsi düşüncemdir bağlayıcı değildir.
Sayfalar: 1 2 3 4