Daha önce ödevim ile alakalı bi konu açmıştım..
Gösterdiğiniz örneklere göre tablolarımı oluşturdum ancak
Access öğrenmeye yeni başladığım için ilişkiler ve form oluşturmayı bilmiyorum maleseff..
Konum sinema bileti satışı ;
Yapmam gereken tabloları yaptım..
İlişkileri ve form'u nasıl yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
Sn.Hatuun,
Tablolarınızı inceledim. Bence öncellikle;
1) Bir an evvel
bu konuyu incelemeli, uygulamanız ve tablolarınızda Türkçe karakter kullanımından vazgeçmelisiniz (İlgili konudaki tüm maddeleri titizlikle projenizi uygulamanızı öneririm)
2) Mantık olarak sinema bileti satacaksanız müşterileriniz sürekli değişkenlik gösterecektir. Bu anlamda müşteriler diye bir tabloya gerçekten ihtiyaç varmı ? Bir daha düşünmelisiniz..
3) Salon1, Salon2... gibi tablolar oluşturup bu tablolara salondaki koltuklar için ayrı sütunlar koyup koltuk satışlarını gerçekleştirebilirsiniz.. (Başka yöntemlerde kullanılabilir)
4) Form oluşturmak "OLUŞTUR" menüsünde "Form" butonuna basmak kadar kolay, sizi asıl zorlayacak konu ise vb kodları, makrolar ile eklenen buton, textbox gibi alanlara istenilen işlevleri kazandırmak..
5)
Access uygulamalarının kalbi tablolarınızı tekrar gözden geçirmenizi, sitemizde bulunan ilgili konuları tekrardan incelemenizi ve görsel anlatımları (videoları) izleyerek formlarınızı dizayn etmeye başlamanız nacizane son tavsiyem olacaktır.. Bahsettiğim görsel eğitim videolarında ilişkiler konusuda da bilgiler bulacaksınız..
Bir kaç konu başlığı :
https://accesstr.net/konu-iliskisel-veri...arimi.html
https://accesstr.net/konu-access-dersleri.html
https://accesstr.net/konu-access-te-mant...tulur.html
Not : Konuyu yanlış yere açmışsınız..
merhaba sayın Hatuun,
uygulamanız incelendiğinde görülmektedir ki,henüz yeni
Access kullanıcı konumundasınız.bu sebeple,size tavsiye niteliğinde öncelikle tablo oluşturma,alan adları yazma ve bu alan adları yazarken nelere dikkat edilmesine dair internetten
Access üzerine bu konularda bir ön çalışmada bulunarak bilgi edinmenizi ve elde edeceğiniz bu örnek anlatımlar ve uygulamalar neticesinde de bahsi geçen talebinize dair bir tablo hazırlama aşamasına geçmeniz sizin için daha verimli,sağlıklı ve katkı verici olacaktır kanısındayım.
zira,bu uygulamanızda daha ilk inceleme neticesinde otomatik sayı tanımlaması olmadığı görülmekte olup zaman içerisinde bu noksanlıktan dolayı sorunlar yaşamanız da kaçınılmaz olacaktır.hazır henüz daha uygulamanıza başlamamışken,bu konuda size yapılan bütün dikkatinizin çekilmeye çalışıldığı hususları kendinizde gidermeniz ve bilgi sahibi olarak bu uygulamaya başlamanız yerinde olacaktır.her bir tablodaki otomatik sayı tanımlamaları sizin talepte bulunduğunuz ilişkilendirmelerin temelini oluşturmaktadır ki,doğru bir ilişkilendirme ile elde etmek istediğiniz sorgulamalara doğru ve net bir şekilde ulaşabilesiniz.
Son olarak,gerek bu bahsi geçen hususlarda internetten bilgiler edinmeyi ve gerekse de aşağıdaki linkte bu site içerisinde üzerinde çalıştığınız sinema konusunda size hem bilgi hem de örnek uygulamalar içerecek konular mevcut.kendi uygulamanıza geçmeden önce bütün bunları tekrar gözden geçirip değerlendirmeniz faydalı olacaktır.bilgilerinize.
Sinema üzerine örnek uygulamalar içeren konular
iyi çalışmalar,
saygılar.
Soru sahibinin istediği tavsiyelerde bulunulmuş olduğundan konu cevaplanmışlara taşınmıştır.