AccessTr.neT

Tam Versiyon: aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar yine sizlerin küçük yardımına ihtiyacım var. ekte gönderdiğim örnekte dosya1 formunda şirketin kapanış tarihi diye bir kısım var. şirket kapandığı zaman kapanış tarihini girip dosya arşivine aktarılmasını istiyorum. bunu sorgu ile yapabiliyorum. ancak sorgu ile değil kod ile yapabilmek istiyorum. şimdiden hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.
Sayın alperadn01,

Ek’te,bahsettiğiniz talebinize dair örnek uygulama mevcuttur.Dosya1 formu demişsiniz fakat,sanırım veri giriş formunu kast ettiniz.zira,diğer formda öyle bir kayıt görseli söz konusu değildi.

YAPILANLAR:

1)
Kapanış tarihine kayıt girilmediğinde arşiv butonuna basılsa bile uyarı vermekte.

2)
Kapanış tarihi girildiğinde ise;önce dosya arşivi tablosuna kayıt yapılmakta ve ardından da dosya tablosundan ilgili kayıt silinmektedir.

Son olarak,sizin için önemli gördüğüm ve dikkate alacağınızı sandığım bir hususu açıklamak da isterim.bu veya başka uygulama çalışmalarınıza geçmeden öncesinde lütfen tablo adı,tablo alan adları tanımlamalarını yaparken;Türkçe karakterler ve kelime aralarına boşluk kullanmayınız.boşluklar için (_) alt tire işaretini kullanınız.buna,form tasarımlarındaki denetim kutularında da (textbox,combobox,…) dikkat ediniz.çünkü;sonrasında kodlama işlemleri esnasında sorunlar,uyuşmazlıklar,hatalarla karşılaşmamak için,daha sonrasında yeniden düzeltme çalışmalarında sıkıntı veya zahmet çekmemek için.bu sebeple,size tavsiyem;daha henüz uygulamanızda yine de başlangıç kısımlarında olduğunuz için,yukarıda bahsi geçen bu düzeltmeleri gerçekleştirip uygulamanızı bunlardan doğabilecek sorunlara karşı kullanıma uygun duruma getirmiş olursunuz.takdir sizindir.bilgilerinize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
hocam vermiş olduğunuz bilgiye ve emeğinize teşekkür ederim. saygılar sunarım iyi çalışmalar
sayın atoz112 hocam. öncelikle daha önce yapmış olduğunuz yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz örnekte arşivle butonuna bastığımızda bize bir tercih sunmasını sağlayabilirmiyiz. mesela butona bastığımızda şu mesajı versin "üzerinde bulunduğunuz kaydın arşive kaldırılmasını istediğinizden eminmisiniz? evet-hayır" gibi. teşekkür ederim.
sayın alperadn01,

bu son arşivleme işleminin mesaj cevabına göre işleyişinin yapılmasının sağlanmasına yönelik talebinize dair,EK'te,hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Hocam tşk eder saygılar sunarım.iyi çalışmalar