AccessTr.neT

Tam Versiyon: Raporda Kayıt Sayısı Belirleme Nasıl Yapılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
İncelermisiniz....

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
Power Hocam;
Çok çok çok tşk ediyorum..Tam istediğim sonucu aldım.Allah razı olsun..

Sorun çözülmüştür-konu cevaplanmışlar bölümüne taşınabilir..


Benim gibi acemiler için belki işlerine yarar,
İncelediğim ve aldığım bilgiler ışığında çözüm şu şekilde gerçekleştirilmiş:
Raporda bulunan altformların büyüyebilir özellikleri HAYIR yapılmış
Yükseklikleri ise 13 cm olarak ayarlanmıştır..

Saygılar sunuyor tekrar tşk ediyorum..
İyi de sayın arkadaşım, o kadar şey yaptım çalışmanızda, tablo yapısından dolayı bu tür alanları düzeltmen gerektiğini yazmıştım. Bazılarını ben düzelttim ama nereden çıkacağını bilemem ki. Tek tek denemem de mümkün değil. "alanlar" isimli gereksiz alanı sildiğim için sorguya dahil ettiğim "beceri"yi göstermelisiniz yazmıştım yukarda. Size gönderilen çalışmadan sonra da düzeltmeler yaptım yazdım. Hiç okumamışsınız ki.
Bir de son örnekte kayıt sayısını arttırdığınızda o yine aynı sayıda (22 adet) kayıt gösteriyor.
Mehmet Demiral Hocam İlginize Çok Tşk Ederim..

Dün gece bana söylediklerinizi uygulmaya çalıştım.En son eklemiş olduğunuz uygulama örneğini de inceledim lakin sorguya eklediğim dediğiniz "beceri" kısmını sorguda göremedim.Şuan ekli olan örnekte sanırım gözden kaçmış sorgular eski halleriyle duruyorlar.

Bahsettiğiniz gibi "alanlar" kısmını sildim gerekli düzenlemeleri yaptım ama hata alıyorumImg-cray(


Power hocamın rapor için eklediği son örnekte evet gözümden kaçmış sizin yorumunuzu okuyunca farkettim tşk ediyorum,haklısınız 22 adet kayıtta kalıyor..Kalan veriler diğer sayfalarda devam etmiyor..
Rapordaki alt formların büyüyebilir özellikleri "evet" olursa kalan veriler diğer sayfalarda  devam ediyor lakin bu seferde ilk sayfalarda en altta yatay kısımda çerçeve kayboluyor yani yatay çizgi eksik kalıyor-görsellik bozuluyor..Sadece son sayfa istediğim görsellikte oluyor..

Bilmiyorum bu sorunları nasıl aşarımImg-cray(

Yardım ve önerilerinizi bekliyor saygılar sunuyorum..
NOT:Accesste çok ama çok acemi olduğumu lütfen unutmayınızImg-cray(
Sizin çalışmanızda o kadar çok kişi farklı yöntemle çalışıyor ki, her yiğidin dökülen yoğurtları her yana saçılmış durumda. Benim bilgim dahilinde, bir tabloya tanım olarak girilen bilginin işlem kayıtlarının tutulduğu bir tabloya tekrar tekrar kaydedilmesi yanlıştır. Bu nedenle "degerlendirmeler tablonuzdaki "alanlar" alanı, zaten beceriler tablosundaki "beceri" verisinin aynen tekrarıdır" diye size belirterek "o alanın sadece id değeri üzerinden degerlendirmeler tablosunda temsil edilmesi gerekir" demiştim.
Fakat görüyorum ki hemen hemen her rapor ve formun kaynağında bu alan direkt olarak kullanılmış. Elimden geldiğince düzelttim. Ancak raporun yenisini yapıp adını da "rapor2_demiral" yapmışım, bunun eski raporunuzu açan düğmeyle açılamayacağını düşünerek benim raporun adını "rapor1" olarak değiştirmeniz gerektiğini de düşünmelisiniz artık. Eski raporunuzda bilmediğim bir sürü alan var, bu alanların yeni rapora veya benim raporumdaki alanların diğer raporunuza aktarılması, kayıt kaynağının düzenlenmesi falan var. Bir sürü iş. Bunları benden beklemiyorsunuzdur umuyorum.
Ben örneğin son biçimini aktarıyorum. Artık nerden yürüyeceğinize siz karar verin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6