AccessTr.neT

Tam Versiyon: verilerin metin olarak gözükmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Değerli arkadaşlar
kisi tablosundan kisilerim sorgusunu oluşturdum.il ilce ve site tablosunu ayrıca sembolik olarak oluşturdum.
Verileri  girdiğimde sorguda ve kisi tablosunda il ilce ve site değerlerini (isteğim buydu;benim istediğim gibi verileri rakamsal değilde ve metinsel olarak görebiliyorum.)
Sorularım şunlar ;
1-Oluşturduğum kisilerim formunda (pivot formda ) il değerleri neden rakam olarak gözüküyor.Bunu metin olarak gözükmesini nasıl sağlayabiliriz.?
2-Ayrıca yine kisilerim sorgusu' ndan tablo yap seçeniğini ,oluşturduğum kisiler tablosunda da rakamsal veriler gözüküyor.Bunların metin olarak gözükmesini nasıl sağlarız.
  Selam ve saygılarımla
Sayın Access acemisi,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,şu hususa dair bir açıklamada bulunarak bilgilendirme yapmakta fayda var kanısındayım.

Bu örneğinizden yola çıkarak bu gibi Açılan Kutu (Combobox) denetimlerinden seçilecek değerlerin (burada örnek;il / ilçe seçimleri) kayıt tablosuna kaydedilirken metin değeri yerine sayı değeri olarak kendi il / ilçe tablolarındaki oluşturulmasına göre kaydedilmesi daha yerinde ve uygun bir işlem olarak tercih edilmelidir.

çünkü;tabloya kendi alanlarına kaydedilirken byte veri türünden o alanda yer işgali daha az olacaktır.örnek;il alanına direkt “İstanbul” yazdırmak neticesinde 8 byte yer işgal ettirmektense tabloda bu metin değerine karşılık gelecek olan 34 değerini yazdırmak (iki haneli) daha verimli olacaktır.bu alan üzerine hayli kayıt yapıldığını varsayarsak aradaki fark daha net görülecek ve anlaşılacaktır.Bu gibi alan değerlerini form ya da rapor üzerinde metin değeri olarak göstermek için de,DLOOKUP komutu kullanılmak sureti ile istenilen görsellik elde edilebilir.

Son olarak,örnek uygulamanızda sayı değerinin görünmesinin nedeni ise;ilgili denetimlerde hem sütun sayısı tek olarak hazırlanmış hem de ilişkili sütun değeri 1 olarak ayarlı bırakılmış.il denetim kutusu denetim kaynağındaki Sql sorgu ise iki sütun içermekte ve siz eğer metin değeri gösterilsin derseniz o zaman ilişkili sütun değerini 2 olarak değiştirmelisiniz.

ayrıca,formun kaynağını oluşturan sorgunun kendi kaynağında yer alan tablodaki bu alanın veri türü de SAYI olduğu için,denetimi metin değeri olarak ayarlasanız bile VERİ TÜRÜ UYUŞMAZLIĞI hatası verecektir,tablodaki alan adı metin veri türü olmadığı için.

bir de hatırlatma olması temennisi ile ,konularınıza ekleyeceğiniz örnek uygulamaların isimlendirmesini yaparken,
konuya uygun tanımlamada bulunmanız daha uygun olacaktır.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
(22/11/2015, 17:37)atoz112 yazdı: [ -> ]Bu örneğinizden yola çıkarak bu gibi Açılan Kutu (Combobox) denetimlerinden seçilecek değerlerin (burada örnek;il / ilçe seçimleri) kayıt tablosuna kaydedilirken metin değeri yerine sayı değeri olarak kendi il / ilçe tablolarındaki oluşturulmasına göre kaydedilmesi daha yerinde ve uygun bir işlem olarak tercih edilmelidir.

Sn atoz112
 Gönderdiğim dosyada, il verilerini tblil ' den alıyor dolayısıyla da veri bahsettiğiniz aşırı şişme olmadığı zannındayım Vurguladığınız , her seferinde yeni kelime tekrarı  ile şişme olması sakınılması gereken konulardan.? Veri tabanım bu özelliği taşıyor mu bilmiyorum..Tasarımda,adresbilgileri tablosunda il ilce ve site alanlarını sayı yaptım.il ,site isimlerini tblil,tblilce,tblsite den alıyor,.Bu yeterli olmuyor mu, bilmiyorum?.Üstadların yanında konuşmak istemiyorum.Nasıl yapmam gerekiyorsa yardımcı olmanız dileğiyle saygılar
sayın access_acemisi,

EK'te;

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,
kısmi bir düzeltme ile  hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

son olarak,
bir önceki mesajda yazılı hususları tekrar okumanız yerinde olacaktır.çünkü;bu hususlarda hazırladığınız veritabanına dair bir ifade yer almamaktadır.aksine,eğer sayı değeri yerine metin değeri göstermek ve bu şekilde tabloya kaydetmek durumunda bir işleme maruz kalındığında buna yönelik bir bilgilendirme yapmaktı.bu hali ile,uygulamanız da sorun yok zaten.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sn atoz112 ;
İlginize teşekür ederim.
Gönderdiğiniz ekte form istediğim gibi olmuş.(Bir de nasıl yapıldığını kısaca belirtirseniz sevinirim.)
Yalnız Sorgudan oluşturulan kisiler tablosunda yine rakamsal veriler var.Ben sorgudan oluşturulan tabloda aynı verilerin metin olarak görünmesini arzu ediyorum.Selamlar
sayın access_acemisi,

öncelikle,
EK'te;

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

Alıntı:...Yalnız Sorgudan oluşturulan kisiler tablosunda yine rakamsal veriler var.Ben sorgudan oluşturulan tabloda aynı verilerin metin olarak görünmesini arzu ediyorum...

ifadenize için;önceki mesajda da belirtildiği üzere yapılan işlem "KISMİ" olarak sadece form için ve buna bağlı nesnelerde ve denetimlerde işlem yapıldı.son eklenen örnekte,talebinize uygun olarak bir düzenleme daha yapılmıştır,kalan nesnelere dair.

Alıntı:...Bir de nasıl yapıldığını kısaca belirtirseniz sevinirim...

ifadeniz için;aslında uygulamadaki tablolarda ve form üzerinde yapılan denetimlerdeki değişimleri ve düzeltmeleri kendi uygulamanız ile karşılaştırmak sureti ile farkları görebilirsiniz.sadece olması gereken veri türü ve diğer düzenlemeler yapılmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3 4