AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access dosya uzantıları hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Access dosyamı mdb uzantısından mde uzantısına dönüştürdüm. mdb olarak kullanırken Access ayarlarından çıkışta sıkıştır ve onar seçeneğini aktifleştirmiştim. mde sadece yüretülebilir bir dosya olduğundan bu fonksiyon çalışmaya devam edecek mi? yani her kapatmada dosyam kendisini sıkıştırıp onaracak mı? Access Dosya uzantıları hakkında kısa bir bilgi geçebilirseniz sevinirim.
not : dosyamı Access kurulu olamayan bir bilgisayarda runtime ile çalıştıracağım.Bu çıkışta sıkıştırma ve onarmaya engel teşkil eder mi? teşekkürler
Sayın uguruygar,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik,sayın ozan bey'in yazdıklarına ilave olarak;

MDE ya da ACCDE UZANTILI DOSYALAR

.MDE / .ACCDE (Microsoft Database EXECUTABLE=Çalıştırılabilir (yürütülebilir) dosyalar)

Fonksiyon dosyalarıdır ve Visual Basic kodları içermez.Tasarım olarak derlenmiş oldukları için,uygulamanın tasarımı veya kod içeriği ile ilgili olarak herhangi bir düzeltme veya değiştirme işlemleri uygulanmamaktadır.

Bu uzantılı dosyaları incelemek ve açmak için,yine Access uygulaması gerekmektedir.ya da,harici uygulamaların da olduğu belirtilmektedir.

Bir uygulamayı,.MDE ya da .ACCDE uzantılı duruma getirmeden öncesinde;kod sayfasında üst menüden DEBUG – COMPILE işlemi ile kodlar üzerinde kontrollerde bulunmak sureti ile eğer hali hazırda mevcut hatalı yazımlar söz konusu ise,bu hataları görmek ve öğrenmek ile birlikte sorunları ya da hatalı kod ifade yazımlarını düzeltmek gerekmektedir.
Bir diğer yapılması gereken olarak da şu olmalı.

ARAÇLAR-BAŞLANGIÇ-GEÇERLİ VERİTABANI-UYGULAMA SEÇENEKLERİ sekmesindeki KAPATIRKEN DÜZENLE seçeneğini işaretlemek sureti ile,veritabanınız kapatılıp çıkıldıktan sonra,kullanım miktarında değer düşmesini elde etmek gerekmektedir.Bu işaretlemenin yerine,kimi zaman kod yazımı da geçerli olabilmektedir.bu,uygulama sahibine yönelik,tercih ve takdir meselesidir.farklı kodlar olarak şunlar denenebilir.

1)

Kod:
    CommandBars("Menu Bar").Controls("Tools").Controls ("Database utilities"). _  
    Controls("Compact and repair database...").accDoDefaultAction 

2)

Kod:
Public Sub CompactDB()
   CommandBars("Menu Bar"). _
   Controls("Tools"). _
   Controls("Database utilities"). _
   Controls("Compact and repair database..."). _
   accDoDefaultAction
End Sub

fonksiyonu da kullanılabilir.

Belki başka kod yazımları da mevcut olabilir.araştırmak,incelemek ve denemek gerekir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın uguruygar,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
teşekkürler