AccessTr.neT

Tam Versiyon: Listede Süzme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

(05/09/2018, 14:28)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Ben şu şekilde yapıyorum belki işini görür. Senin dosyanda da denedim çalıştı.

"Adı Soyadı" aramasında yaptığın gibi diğer arama seçenekleri için de yeni metin kutuları oluştur ve sorgundaki ölçüt ifadesine tanımla.
Buna göre istediğin şekilde listede süzme yapabilirsin.
Ayrıca listede süzme yaptığında alttaki toplamlar değişmiyor. Bu konu ile ilgili de dün bir başlık açmıştım. Altına da kendi bulduğum çözümü yazdım. O kısmı da düzeltebilirsin...
Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.
(05/09/2018, 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

(05/09/2018, 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05/09/2018, 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]
(05/09/2018, 17:46)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05/09/2018, 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05/09/2018, 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]

Su anda bilgisayar basında değilim ama anladığım kadarıyla sorguda olmayan bir kolonun adini yazıyorsunuz.
Sayfalar: 1 2