Skip to main content

AccessTr.neT M.


Listede Süzme

Çözüldü #1
Son Düzenleme: 05/09/2018, 14:31, Düzenleyen: m_demir.
Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

.rar MALZEME SATIŞI-13.rar (Dosya Boyutu: 1,1 MB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2
(05/09/2018 14:28)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

Ben şu şekilde yapıyorum belki işini görür. Senin dosyanda da denedim çalıştı.

"Adı Soyadı" aramasında yaptığın gibi diğer arama seçenekleri için de yeni metin kutuları oluştur ve sorgundaki ölçüt ifadesine tanımla.
Buna göre istediğin şekilde listede süzme yapabilirsin.
Ayrıca listede süzme yaptığında alttaki toplamlar değişmiyor. Bu konu ile ilgili de dün bir başlık açmıştım. Altına da kendi bulduğum çözümü yazdım. O kısmı da düzeltebilirsin...

Cevapla
...........
#3
Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

Cevapla
#4
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.
SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

Cevapla
...........
#5
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.
SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]

Cevapla
#6
(05/09/2018 17:46)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.
SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));

Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]
Su anda bilgisayar basında değilim ama anladığım kadarıyla sorguda olmayan bir kolonun adini yazıyorsunuz.

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task