Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/09/2018 14:28
Konu Sahibi
m_demir
Yorumlar
7
Okunma
464
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
m_demir

m_demir

Aktif Üye
82854
De.... Yı....
 61
 82
 348
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 07/06/2019,19:30
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));




Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,16:37
(05/09/2018 14:28)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Ben şu şekilde yapıyorum belki işini görür. Senin dosyanda da denedim çalıştı.

"Adı Soyadı" aramasında yaptığın gibi diğer arama seçenekleri için de yeni metin kutuları oluştur ve sorgundaki ölçüt ifadesine tanımla.
Buna göre istediğin şekilde listede süzme yapabilirsin.
Ayrıca listede süzme yaptığında alttaki toplamlar değişmiyor. Bu konu ile ilgili de dün bir başlık açmıştım. Altına da kendi bulduğum çözümü yazdım. O kısmı da düzeltebilirsin...



...........
m_demir

m_demir

Aktif Üye
82854
De.... Yı....
 61
 82
 348
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 07/06/2019,19:30
Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.



Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,16:37
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));




...........
m_demir

m_demir

Aktif Üye
82854
De.... Yı....
 61
 82
 348
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 07/06/2019,19:30
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]



Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,16:37
(05/09/2018 17:46)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]

Su anda bilgisayar basında değilim ama anladığım kadarıyla sorguda olmayan bir kolonun adini yazıyorsunuz.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Combobox Listede Olmayan Kod cozum 3 133 21/06/2019, 13:22
Son Yorum: halily
Çözüldü Süzme Kriterinin Biri Çalışmıyor. hegu 5 255 12/02/2019, 00:52
Son Yorum: hegu
Çözüldü Açılır Kutularada Süzme Yapma akdemir1 9 410 05/02/2019, 16:42
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Listede Doubleclick Yapıldığında Hata Oğuz Türkyılmaz 12 452 02/12/2018, 22:24
Son Yorum: halily
Çözüldü Süzme/ Filtreleme Ve Rapor Açmak İstiyorum alimadam 6 530 19/10/2018, 03:03
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.