Raporda "Eşleşen Alıcı ve Satıcı Kayıtları" listelenecek ise, formda müşteri tipinin alıcı veya satıcı olarak seçilmesinin ne gereği var?
(21/11/2018, 15:04)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Raporda "Eşleşen Alıcı ve Satıcı Kayıtları" listelenecek ise, formda müşteri tipinin alıcı veya satıcı olarak seçilmesinin ne gereği var?
Ozan bey aynı soruyu Halil Bey'de sormuştu. Şöyleki kapıdan bir müşteri girdi ve 1500 tl ye kiralık arıyorum dedi. Benim yapacağım iş müşteri tipinde Satıcı Kiralık ve konut kategorilerini girip değer arama kriterlerinide 1400-1600 seçip sadece bu değerlere tekabül eden satıcı kayıtlarını sorgulatmam gerekiyor. Diğer şekilde bir müşteri geldi ve 400.000 tllik bir evim var satmak istiyorum dedi o zamanda Alıcı-satılık ve konut kriterlerini girip değerlerede 380.000-420.000 gibi bir kriter belirleyip bu fiyatlarda ev arayan alıcıların kayıtlarını çıkaracağım. İlk Amacım bu bundan sonraki aşamada, kriter girilmediğinde sizin söylediğiniz gibi tüm alıcı ve satıcı taleplerinin kayıtlarını eşleştirmek. bunu yaparken de çıkacak sonucun Emlak Tipi ve Emlak kategorisine göre sıralı çıkmasını sağlamak. Umarım anlatabilmişimdir.Teşekkürler.
Merhaba, örnek uygulamayı incelediğimde oluşturulan sorgu, daha önceki sorunuz için tarafımca oluşturulmuş sorgu. Bu sorguyu "Eşleştirilen kayıtlar" için oluşturmuştum.
Örnek uygulamanızdaki forma göre bu şekilde sorgu oluşturmanın gereği yok. Açılan kutudan "Alıcı" seçimi yapılınca sorgu sonucunun ve raporun "satıcı" kayıtlarına ait verileri göstermesi gerekiyor. Doğru mu anladım bilmiyorum.
Ayrıca, tablodaki satılık ve kiralık için iki ayrı fiyat alanı filtreleme olayı için sıkıntı. Bu alanlar "fiyati" şeklinde tek alan ile kaydedilmesinin sakıncası olacak mı?
o zaman raporda karşılaştırma değil sadece ölçütlere göre mi arama yapılacak
(21/11/2018, 17:11)Oğuz Türkyılmaz yazdı: [ -> ]bir müşteri girdi ve 1500 tl ye kiralık arıyorum dedi. Benim yapacağım iş müşteri tipinde Satıcı Kiralık ve konut kategorilerini girip değer arama kriterlerinide 1400-1600 seçip sadece bu değerlere tekabül eden satıcı kayıtlarını sorgulatmam gerekiyor.
raporda sadece satıcıların mülkleri olacak o mülklere uyan alıcılar olmayacak, öyle mi?
çünkü rapor incelendiğinde yine hem alıcı hem de kriterlere uyan satıcılar var
(21/11/2018, 18:17)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Merhaba, örnek uygulamayı incelediğimde oluşturulan sorgu, daha önceki sorunuz için tarafımca oluşturulmuş sorgu. Bu sorguyu "Eşleştirilen kayıtlar" için oluşturmuştum.
Örnek uygulamanızdaki forma göre bu şekilde sorgu oluşturmanın gereği yok. Açılan kutudan "Alıcı" seçimi yapılınca sorgu sonucunun ve raporun "satıcı" kayıtlarına ait verileri göstermesi gerekiyor. Doğru mu anladım bilmiyorum.
Ayrıca, tablodaki satılık ve kiralık için iki ayrı fiyat alanı filtreleme olayı için sıkıntı. Bu alanlar "fiyati" şeklinde tek alan ile kaydedilmesinin sakıncası olacak mı?
Kesinlikle doğru anlamışsınız. Eşleştirilen Kayıtlar için hazırlanan Sorgu tam istediğim gibi ama sonucunda şöyle bir sıkıntı oluyor.500.000 tl lik daire arayan bir Alıcıyla Satış fiyatı 500.00 in altında olan Tüm satıcı kayıtlarını eşleştiryor. Bu durumda da bir alt limit üst limit vermek ihityacı doğuyor. Yoksa raporun ucu bucağı gözükmeyecek (satış fiyatı 500.000 in altında olan 150 tane kayıt olduğunu düşünün bir müşteriyle ilgili sadece 150 kayıt olacak . Bu durumda ben örnek uygulamadaki sorgunuzun sonuçları üzerinde, konuştuğumuz formdaki arama kriterleri ile süzme yapabilirsem iki ayrı iş yapmamış olacağım diyerek bu konuyu açtım. Çünkü düzenlediğiniz sorguda istediğim tüm bilgiller çıkıyor sadece bu bilgileri ben istediğim formatta süzebilmek istiyordum. Şöyle bir çalışma sistemi var.
1- Hergün internet taranır ve emlak portallarındaki kiralık ve satılık ilanları sisteme kayıt edilir. Bu bize bir veritabanı oluşturur ortalama günde 40-50 kayıttan oluşan.
2- Müşteriler, kiralık arayan satılık arayan kapı müşterileri yada mevcut emlaklarının yönetimi kontrolü ofis tarafından yapılan kayıtlı satıcılar ve müteahhitler gibi 2 kategoriden oluşur.
3-Oluşturulan bu veri tabanında eşleştirme sorgusu sonucu eşleşen kayıtlar karşılıklı kontrol edilir ve uygun görünen kayıtlar üzerinden gerekli kişiler aranır.( Burda parametre sadece emlak değeri değil diğer isteklerde karşılaştırılır.)
4-Kapıdan giren gelgeç müşteriler vardır işleri acil olan telefon vs vermek istemeyen veritabanına kaydedemeyeceğimiz. Bu insanlara o
an hemen cevap verebilmek gerekir. Bu kayıtları listeleyen raporlarım mevcut ve rapor üzerinden istediğim gibi fitreleme yaparak seçenekleri daraltabiliyorum ama bu zaman alıyor ve insanlarımız maalesef çok sabırsız 3-4 dakika bekleyemiyor. Ki bu müşteriler içinde bu istediğim form üzerinden hemen parasal kriterleri girip uygun kayıtları filtreleyerek seçmek için arama yaptırmak 10-15 saniyemi alır.Bütün mesele bu. Halil beyle bayağı bir istişare ettik ve sizinde söylediğiniz gibi sıkıntı olabilir diyerek çözümü karşılaştırma raporunu ayrı düzenlemek (Bu sorguda Tek sorunumuz yukarda değindiğim gibi alt limit üst limit verebilmek ) diğer kapı müşterileri içinde bu konunun kaynağı olan formdan belirlenen ölçütlere göre girdiğimiz değerlere karşılık gelen kayıtları seçmek. Bu şekilde çözüm üretmenin daha basit ve yalın olacağı konusunda hemfikir olduk.
dilerim işinize yarar
yapmaya çalıştığım değişiklikler
1-ana tablonun yapısına dokunmadım ama veriler ve görünüm değişti
2-"srg_sonuclar "sorgusuna +%15 ve -%20 aralığı getirmeye çalıştım,
bir de kendi ismi tekrar çıkmasın diye "<>" ifadesi ekledim
3- "F_020_PortfoyArama" formunda şimdilik rapor yerine sadece sorgu açılıyor