AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formdan Rapora Filtre Uygulaması Nasıl Yapılır.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(22/11/2018, 11:08)haliliyas yazdı: [ -> ]dilerim işinize yarar


yapmaya çalıştığım değişiklikler
1-ana tablonun yapısına dokunmadım ama veriler ve görünüm değişti
2-"srg_sonuclar "sorgusuna +%15 ve -%20 aralığı getirmeye çalıştım,
    bir de kendi ismi tekrar çıkmasın diye "<>" ifadesi ekledim
3- "F_020_PortfoyArama" formunda şimdilik rapor yerine sadece sorgu açılıyor


Halil bey elinize sağlık. Karşılaştırma sorgusu tam olması gerektiği gibi olmuş keza seçme sorgusuda formdan gayet güzel çalışıyor sadece başlangıç ve bitiş değerleri formda girilmeden metin kutusu null boş değer ise hata veriyor, keza paremetrelerde satıcı tipi emlak tipi ve kategorisi de null ise  aynı şekilde hata veriyor. ( kayıtlarda ara tuşuna değerler girilmeden basıldığında bir messageboxdan " ilgili girilmeyen paremetre değerleri mesajını girmelisiniz"  mesajını nasıl verebilirim) Raporları ben hallederim zaten o konuda sorun yok. 

Karşılaştırma sorgusu sonuçlarını bu haliyle sadece Ayrı düzenleyeceğimiz bir formdan  Emlak tipi ( satılık-kiralık ) ve  Emlak Kategorisi ( Konut-İşyeri-Arsa ) olarak  2 ayrı paremetreden süzdürebilirmiyiz. Yani sadece kiralık konut eşleşmelerini yada sadece satılık işyeri eşleşmelerini rapora yazdırmak için Tüm eşleşmeler aynı raporda çok yer kaplayacak.
arama butonunun olay koduna "dim" satırlarının altına  aşağıdakine benzer mesajlar girebilirsiniz


If IsNull(cboMusteriTipi.Value) Then
MsgBox ("müşteri tipi boş bırakılamaz")
Me.cboMusteriTipi.SetFocus
Exit Sub
End If
(22/11/2018, 21:36)Oğuz Türkyılmaz yazdı: [ -> ]Karşılaştırma sorgusu sonuçlarını bu haliyle sadece Ayrı düzenleyeceğimiz bir formdan  Emlak tipi ( satılık-kiralık ) ve  Emlak Kategorisi ( Konut-İşyeri-Arsa ) olarak  2 ayrı parametreden süzdürebilir miyiz. Yani sadece kiralık konut eşleşmelerini yada sadece satılık işyeri eşleşmelerini rapora yazdırmak için Tüm eşleşmeler aynı raporda çok yer kaplayacak.
olur gibime geliyor ama garanti veremem ama siz isterseniz "F_020_PortfoyArama" kodlarını inceleyin büyük bir ihtimalle ona benzer kodlar gerekir.
2 ayrı sorgunun birleşimi olduğundan biraz daha karmaşık olabilir
(22/11/2018, 22:02)haliliyas yazdı: [ -> ]arama butonunun olay koduna "dim" satırlarının altına  aşağıdakine benzer mesajlar girebilirsiniz


If IsNull(cboMusteriTipi.Value) Then
MsgBox ("müşteri tipi boş bırakılamaz")
Me.cboMusteriTipi.SetFocus
Exit Sub
End If

Tamamdır. Teşekkürler.
(22/11/2018, 22:09)haliliyas yazdı: [ -> ]olur gibime geliyor ama garanti veremem ama siz isterseniz "F_020_PortfoyArama" kodlarını inceleyin büyük bir ihtimalle ona benzer kodlar gerekir.
2 ayrı sorgunun birleşimi olduğundan biraz daha karmaşık olabilir
Şu an onunla cebelleşiyorum.Img-grin Baktım hiç olmayacak gibi onuda raporun içinden filtrelerim artık diyeceğim ama rapora o bilgileri çekmedim yer darlığından. Neyse bakalım bir şekide hallederim inşallah.
çok büyütmeyin gözünüzde, sorgunun kriterlerini oluşturacağınız form üzerinden tanımlarsanız sorun çıkacağını sanmam)
Sayfalar: 1 2 3 4 5