Merhaba,
Sorunum şu şekilde A adında bir formum var orada aşağıdaki kodla araç no su ile kontrol ettiriyorum fakat kontrole eklemek istediğim birde kriter
Yani : A formunda açılır pencerede E.06.28 nolu aracı seçtiğimde Tamamlandı kriteride varsa onuda kontrol edecek
If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0 Then
Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
kriterle ilgili bilgi verebilir misiniz? "tbl_isler" tablosundaki bir özellik mi yoksa bağımsız başka bir değişken mi?
"tbl_isler" tablosundaki bir özellik ise "dlookup()" fonksiyonuna ekleye bilirsiniz
DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and alanAdı='tamamlandı'")
gibi
ama eğer bağımsız bir değişkense
If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0 and bir şey="tamalandı" Then
şeklinde yazılabilir.
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar
(29/07/2019, 14:32)halily yazdı: [ -> ]kriterle ilgili bilgi verebilir misiniz? "tbl_isler" tablosundaki bir özellik mi yoksa bağımsız başka bir değişken mi?
"tbl_isler" tablosundaki bir özellik ise "dlookup()" fonksiyonuna ekleye bilirsiniz
Kod:
DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and alanAdı='tamamlandı'")
gibi
ama eğer bağımsız bir değişkense
Kod:
If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0 and bir şey="tamalandı" Then
şeklinde yazılabilir.
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar
Üstadım A formundaki Aşağıda resmini verdiğim açılır penceredeki araçno yu seçtiğimde
tbl_işler tablosunda aynı araç numarası var ise ve DURUM sutununda TAMAMLANDI yazıyorsa uyarı verecek. hepsi bu.
Benim ilk mesajda verdiğim Dolookup kritersiz çalışıyor fakat ama her araçno ya uyarı veriyor durum kriterini ekleyemedim.
İyi çalışmalar
neden len(Dlookup()) kullanmayı tercih ettiniz? özel bir sebebi yoksa aşağıdaki kodu dener misiniz?
dcount belli özelliklere sahip kayıt sayısını verir sizin örneğinizde araçno=metinkutusundaki değer ve durumu=tamamlandı olan kayıt sayısı
if DCOUNT("*", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and DURUM='tamamlandı'")>0 then
(29/07/2019, 15:51)halily yazdı: [ -> ]neden len(Dlookup()) kullanmayı tercih ettiniz? özel bir sebebi yoksa aşağıdaki kodu dener misiniz?
dcount belli özelliklere sahip kayıt sayısını verir sizin örneğinizde araçno=metinkutusundaki değer ve durumu=tamamlandı olan kayıt sayısı
Kod:
if DCOUNT("*", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and DURUM='tamamlandı'")>0 then
Herşey için teşekkür ederim sorunum çözüldü.
İyi çalışmalar
kolay gelsin,
iyi çalışmalar.