Skip to main content

AccessTr.neT


Dlookup'ta Birde Kritere Göre Seçim

Dlookup'ta Birde Kritere Göre Seçim

Çözüldü #1
Merhaba,

Sorunum şu şekilde A adında bir formum var orada aşağıdaki kodla araç no su ile kontrol ettiriyorum fakat kontrole eklemek istediğim birde kriter

Yani : A formunda açılır pencerede E.06.28 nolu aracı seçtiğimde Tamamlandı kriteride varsa onuda kontrol edecek
[Resim: do.php?img=9141]

If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0 Then

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
kriterle ilgili bilgi verebilir misiniz? "tbl_isler" tablosundaki bir özellik mi yoksa bağımsız başka bir değişken mi?
"tbl_isler" tablosundaki bir özellik ise "dlookup()" fonksiyonuna ekleye bilirsiniz
Visual Basic Code
DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and alanAdı='tamamlandı'")
gibi
ama eğer bağımsız bir değişkense
Visual Basic Code
If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0  and bir şey="tamalandı" Then 
şeklinde yazılabilir.
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar
Cevapla
#3
(29/07/2019 14:32)halily Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kriterle ilgili bilgi verebilir misiniz? "tbl_isler" tablosundaki bir özellik mi yoksa bağımsız başka bir değişken mi?
"tbl_isler" tablosundaki bir özellik ise "dlookup()" fonksiyonuna ekleye bilirsiniz
Kod
DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and alanAdı='tamamlandı'")
gibi
ama eğer bağımsız bir değişkense
Kod
If Len(DLookup("AracNo", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "'")) > 0  and bir şey="tamalandı" Then 
şeklinde yazılabilir.
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar

Üstadım A formundaki Aşağıda resmini verdiğim açılır penceredeki araçno yu seçtiğimde [Resim: do.php?img=9142] tbl_işler tablosunda aynı araç numarası var ise ve DURUM sutununda TAMAMLANDI yazıyorsa uyarı verecek. hepsi bu.
[Resim: do.php?img=9143]

Benim ilk mesajda verdiğim Dolookup kritersiz çalışıyor fakat ama her araçno ya uyarı veriyor durum kriterini ekleyemedim.

İyi çalışmalar
Cevapla
#4
neden len(Dlookup()) kullanmayı tercih ettiniz? özel bir sebebi yoksa aşağıdaki kodu dener misiniz?
dcount belli özelliklere sahip kayıt sayısını verir  sizin örneğinizde araçno=metinkutusundaki değer ve durumu=tamamlandı olan kayıt sayısı
Visual Basic Code
if DCOUNT("*", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and DURUM='tamamlandı'")>0 then 
Cevapla
#5
(29/07/2019 15:51)halily Adlı Kullanıcıdan Alıntı: neden len(Dlookup()) kullanmayı tercih ettiniz? özel bir sebebi yoksa aşağıdaki kodu dener misiniz?
dcount belli özelliklere sahip kayıt sayısını verir  sizin örneğinizde araçno=metinkutusundaki değer ve durumu=tamamlandı olan kayıt sayısı
Kod
if DCOUNT("*", "Tbl_isler", "AracNo='" & Me.Açılan_Kutu41 & "' and DURUM='tamamlandı'")>0 then 

Herşey için teşekkür ederim sorunum çözüldü.
İyi çalışmalar
Cevapla
#6
kolay gelsin,
iyi çalışmalar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task