26/01/2020, 03:55
Merhaba.
3 adet Kategori tablosu yaptım.
Mantıken il,ilçe,kasaba gibi comboboxlardan seçim yapılırsa bağlantılı olarak devam edecek combo listeleme.
İlk 2 tabloyu yaptım 3.cüde kaldım yapamadım.
Private Sub cmb2_AfterUpdate() bu kodu ayarlayamadım ve Kategori3 tablo sütunlarını ayarlayamadım.
Kısaca ekteki Kategori1 tabloyu il olarak,Kategori2 tabloyu ilçe olarak ve Kategori3 tabloyuda kasaba olarak düşünebilirsiniz.
cmb1 i seçince cmb2 ye kategori2 den ,cmb2 yi seçincede Kategori3 tablodan cmb3 e veriler gelecek.
Kodlar altta.
Saygılar.
3 adet Kategori tablosu yaptım.
Mantıken il,ilçe,kasaba gibi comboboxlardan seçim yapılırsa bağlantılı olarak devam edecek combo listeleme.
İlk 2 tabloyu yaptım 3.cüde kaldım yapamadım.
Private Sub cmb2_AfterUpdate() bu kodu ayarlayamadım ve Kategori3 tablo sütunlarını ayarlayamadım.
Kısaca ekteki Kategori1 tabloyu il olarak,Kategori2 tabloyu ilçe olarak ve Kategori3 tabloyuda kasaba olarak düşünebilirsiniz.
cmb1 i seçince cmb2 ye kategori2 den ,cmb2 yi seçincede Kategori3 tablodan cmb3 e veriler gelecek.
Kodlar altta.
Saygılar.
Kod:
Private Sub cmb1_AfterUpdate()
Dim sql As String
sql = "select ktgr2, bb from Kategori_2 where ktgr1 =" & Me.cmb1.Column(0) & " group by ktgr2,bb order by ktgr2,bb"
With Me.cmb2
.ColumnCount = 2
.ColumnWidths = "0cm ;1cm"
.RowSourceType = "table/Query"
.RowSource = sql
.SetFocus
.Dropdown
End With
End Sub
Kod:
Private Sub cmb2_AfterUpdate()' Bu kod ayarlanacak ve Kategori3 tablosuda ayarlanacak.
Dim sql As String
sql = "select ktgr3,cc from Kategori_3 where ktgr2 =" & Me.cmb2.Column(0) & " group by cc order by cc"
With Me.cmb3
.ColumnCount = 1
.ColumnWidths = "1cm"
.RowSourceType = "table/Query"
.RowSource = sql
.SetFocus
.Dropdown
End With
End Sub
Kod:
Private Sub Form_Load()
Dim sql As String