AccessTr.neT

Tam Versiyon: Seçilen Tarih Ve Öğündeki Malzeme Miktarını Bulmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
iyi akşamlar bir öğrenci yurdunda üç öğünlük yemek listesi var
tarih ve öğün seçip çıkan yemeklere göre malzeme miktarını bulmak istiyoruz

mesela 04.01.2020 de öğlen yemeğinde "corba, pilav,salata" var 
bunların her birinde ne kadar malzeme olduğu yemekler tablosunda yazıyor
çorbada 5 gr tuz, 20 gr salca, 30 ml yag, 100 gr su
pilavda 200 gr bulgur, 15 gr ml, 5 gr tuz, 50 gr su
salatada 50 gr marul, 50 gr domates, 10  ml yag, 5 gr tuz
bizde tarih ve öğün seçip bunların toplamını bulacağız yani 
15 gr tuz
20 gr salça
55 ml yağ
......vs
iç içe iki split ile eleman bulmak gerekiyor 

nasıl mantık kurmak lazım
[Resim: avatar_99.jpg?dateline=1585138754] Konuyu geliştiriyorsunuz. Veri tabanı mantığına takla attırıyorsunuz.  FIREl
https://accesstr.net/konu-yemekhane-stok...ight=yemek Bu konudakı çalışmaya bir bakın isterseniz.
Yemekhane programları olabilir ama burada asıl mesele recordset ve split ile çözüm bulmak

(30/03/2020, 00:14)alicimri yazdı: [ -> ][Resim: avatar_99.jpg?dateline=1585138754] Konuyu geliştiriyorsunuz. Veri tabanı mantığına takla attırıyorsunuz.  FIREl
Sayenizde öğrenmeye çalışıyorum
Şikayet ediyor değilim, bu korona günlerinde bu sorular bana iyi geliyor. Ancak bu sorularda Access tablo ve sorgularına gerek kalmıyor, eski metin doslyarı ile çalışıldığı döneme dönüş oluyor. 
yemek listesine göre iki tarih arasındaki gerekli malzeme miktarları
olmuş mu
Sayfalar: 1 2 3 4