AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste Kutusunda Sütunlardaki Değeri Ortalamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herhangi bir liste kutusundaki bir sütunun: sütun başlığı ve bu başlık altında bulunan değerleri ortalı gösterebilir miyiz?
bildiğim kadarıyla doğrudan öyle bir özelliği yok, dolambaçlı yollardan başına boşluk eklenerek yapılabilir. daha öncede parasal /sayısal ifadeleri sağa yaslamak için kullanmıştım, ama sayısal/parasal ifadelerin uzunluğu az çok bellidir, oysa metinsel ifadelerde metnin uzunluğu hem satır hem de sütun bazında çok değişkendir, o nedenle belli bir kalıba oturtmak sorun olabilir. neden böyle bir şeye ihtiyacınız var, nerede kullanacaksınız? 
sorguyu oluştururken Space$(13-Len(ifade)) & ifade gibi bir kodla sağa dayama yapılmıştı
Space(n) ifadesi n tane boşluk karakteri içeren metin dönderir,
Space$(13-Len('123')) & '123' ==> dediğimizde bize 13-3 yani başında 10 tane boşluk olan "          123" ifadesini verir
ama belirttiğim gibi sayısal ifadelerde boyut öngörülebilir 15-20 hane gibi, sizin metinsel verilerinizde metnin uzunluğu maksimum kaç karakter belli m,?
ilgili konu: https://accesstr.net/konu-liste-kutusund...nleme.html
Yani ne için gerekli: Sadece estetik anlamda verilerin daha net okunabilmesi adına, sütun başlıklarını koyu yazdırıp ortalamak istemiştim. Tabirinizle bu kadar kodla, ve zorsa çokta şart değil. Teşekkür ederim. Konu çözümlenmiştir.