AccessTr.neT

Tam Versiyon: Normal Tabloyu Bağlı Excel Tablosuna Çevirmek?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Benim önerdiğim yöntemde Excel dosyasında ekleme ve güncelleme yapabilirsiniz,
Tek sorun Excel dosyasından silemezsiniz
berduşçalışmanız olmadığından nasıl yaparsınız bilmiyorum ama aşağıdaki kodu ilgili Excel sayfalarını bağlayabilmenizi sağlar
kendinize uyarlayabilirsiniz
Sub XLBagla()

Dim tdf As DAO.TableDef
Hocam bu kodu kullanarak denemek istiyorum. Vba komutuna mı yazcam bunu. Değiştirmem gereken yerleri anladım ancak nereye koyacağım hususunda emin olamadım.
kodları forma eklediğiniz bir düğmeye ekleyebilirsiniz
isterseniz https://accesstr.net/attachment.php?aid=31520 bağlantısındaki dosyayı indirip deneyebilirsiniz oradaki dosyada Excel dosyası ve sayfasını seçme formu var
o dosyadaki forma bir düğme ekleyip yukardaki kodu eklerseniz işinize yarar
(25/08/2022, 13:58)aydin5353 yazdı: [ -> ]
(25/08/2022, 13:33)berduş yazdı: [ -> ]yapmaya çalıştığınız şeyin mantığını anlamadım
access, excele kıyasla çok daha veri tabanıdır
exceli neden veritabanı olarak kullanmak istiyorsunuz onu anlamadım
Hocam yaklaşık 12 tane tablom var. Ve veriler sürekli artıyor. Access dosyam 10mb ı geçti. Çok şişmesi endişelendiriyor. 

Nesinden endişeleniyorsunuz anlamadım. Veritabanlarının amacı zaten büyük boyutlu verileri depolamak ve işlemektir. BigData anlamında Access yarı profesyonel bir veritabanı olsa da 2GB'a kadar veritabanlarını destekler ve rahatıkla yönetir. 10MB bir Excel dosyasını açarken bile fıtık olursunuz ancak Access bununla başeder. Veritabanı için 10Mb alan çok mana ifade etmez. Tasarım aşamasında veritabanının şişmesi de son derece doğaldır bu sebeple içlerinde compact/repair özellikleri barındırırlar. Çok kafanıza takacağınız bir husus değil ancak illa bir çözüm istiyorsanız bu hususta compact and repair özelliğini Vba ile program çıkışına early binding olarak eklersiniz ve Access'ten her çıkışınızda sıkıştır onar işlemini yaptıktan sonra kapanır.
Hocalarım her ikinizde verdiği cevaplar çok değerli ve mantıklı. Benim istediğim aslında oluşturulabilir basit bir Sql server klasörü idi. tabi bunu kurum bilgisayarlarına kuramadığım için server olarak Excel tablolarının bulunduğu bir klasör yapıp, ağ üzerinden Access programıyla bağlanıp sorgu, kayıt yada güncelleştirme yapabilmekti. 

Access database üzerinde formlarda bağlantı için ağ kodlarını yazdığım için databaseyi hangi bilgisayara atarsam atayım server bilgisayarındaki dosyalara müdahale yetkim bulunduğu için hertürlü işlemi yapabilecektim. 

Ben evde yaklaşık 10 günlük Access dosyamda iyileştirme, yeni formlar yapma, programlarda olduğu gibi V1. V2. V3. Çıktı diyebilmem için bunu sordum. Örneğin 10 gün evde "yeni tasarım, eklemeler vb" uğraşırken o esnada iş yerinde önceki database çalışmaya ve formlardan kayıt yapmaya devam edebilecekti. 

Ama sonuç olarak ikilemde kaldım. Her ikinizin de cevapları Access üzerinden yürümem hususunda. Ama şunu söyleyeyim hergün işten usb' ye Access i alıp evde gece ne yapabilirsem yapıyorum, sonraki gün gidip tekrardan işte dosyayı değiştiriyorum. Çünkü "günlük kayıtları sonradan tablolardan aktarmak daha da beni yorar, arada hata yaparım diye korkuyorum" sebebiyle Access üzerinden işlemleri yapmaya karar verdim. Teşekkürler değerli cevaplarınız için.
(25/08/2022, 20:29)berduş yazdı: [ -> ]Benim önerdiğim yöntemde Excel dosyasında ekleme ve güncelleme yapabilirsiniz,
Tek sorun Excel dosyasından silemezsiniz

Tabi bu sistemi de deneyeceğim. Sql SERVER mantığıyla kendime Excel SERVER oluşturacağım. Artık buna göre access ten güncelleme ve ekleme yapılabiliyorum. Silme gibi durumum zaten yok. Olması gerektiğinde excel' e ulaşabilecek durumda. Her ikisi arasında güzel bilgiler elde ettim. İyi ki sormuşum. Cevaplarınız sayesinde yol belirleyebilecek konuma geldim. Teşekkürler.
Sayfalar: 1 2 3