27/08/2022, 09:12
(27/08/2022, 03:08)aydin5353 yazdı: [ -> ]Hocalarım her ikinizde verdiği cevaplar çok değerli ve mantıklı. Benim istediğim aslında oluşturulabilir basit bir Sql server klasörü idi. tabi bunu kurum bilgisayarlarına kuramadığım için server olarak Excel tablolarının bulunduğu bir klasör yapıp, ağ üzerinden Access programıyla bağlanıp sorgu, kayıt yada güncelleştirme yapabilmekti.
Access database üzerinde formlarda bağlantı için ağ kodlarını yazdığım için databaseyi hangi bilgisayara atarsam atayım server bilgisayarındaki dosyalara müdahale yetkim bulunduğu için hertürlü işlemi yapabilecektim.
Ben evde yaklaşık 10 günlük Access dosyamda iyileştirme, yeni formlar yapma, programlarda olduğu gibi V1. V2. V3. Çıktı diyebilmem için bunu sordum. Örneğin 10 gün evde "yeni tasarım, eklemeler vb" uğraşırken o esnada iş yerinde önceki database çalışmaya ve formlardan kayıt yapmaya devam edebilecekti.
Ama sonuç olarak ikilemde kaldım. Her ikinizin de cevapları Access üzerinden yürümem hususunda. Ama şunu söyleyeyim hergün işten usb' ye Access i alıp evde gece ne yapabilirsem yapıyorum, sonraki gün gidip tekrardan işte dosyayı değiştiriyorum. Çünkü "günlük kayıtları sonradan tablolardan aktarmak daha da beni yorar, arada hata yaparım diye korkuyorum" sebebiyle Access üzerinden işlemleri yapmaya karar verdim. Teşekkürler değerli cevaplarınız için.
Backend yapınızda değişiklik yapmadığınız sürece frontend üzerinde istediğiniz çalışmayı yapıp daha sonra güncelleyebilir ve tablolara bağlayabilirsiniz evham edilecek bir yan yok. Veritabanı planlama ve uygulama projelerinde 4 aşama vardır:
- Analiz,
- Mimari
- Database Mimarisi
- Algoritma Tasarımı
- Database Mimarisi
- Kodlama
- Test ve canlıya geçiş.
Database mimarisi bu sebeple projenin %30'unu teşkil eder tek başına. Backendde sürekli bir değişiklik yapılması doğru uygulama olmadığından önceden planlama ve geliştirmelerin neler olabileceği öngörüsü ile daha start aşamasında buna uygun mimarinin ortaya konması önem arz eder. Backendde değişikliğe gitmediğiniz sürece frontendde yapacağınız değişiklikler herhangi bir sorun teşkil etmeden ve veri kaybına uğramadan sisteme entegre edilebilir.