AccessTr.neT

Tam Versiyon: Klavye Kısayolları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
ACCESS' TE yaptığım çalışmada CTRL+C yada CTRL+V şeklindeki benzer kısayolların kapanması, kullanılamaması ile ilgili bilgisi olan var mı. Yabancı sitelerde de gezdim, Google' a da sordum. Bunun Mümkün olmadığını öğrendim. Bilgisayar için genel olarak kısayolların kapatılmasından bahsediliyor. Oysaki ben sadece formlarımda kullanılmasını engellemek istemiştim. Bilgisi olan varsa yoruma açık bir konu diye düşünüyorum. Saygılar
Bunun mümkün olmadığını nerede gördünüz bilmiyorum ama aşağıdaki ctrl+s engelleme kodu diğer tüm CTRL + tuş kombinasyonlarını önlemenizde işinize yarar.

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)

  'Ctrl+S engelleme
    If KeyCode = 83 And Shift = acCtrlMask Then

    'Sadece Ctrl Engelleme
    'If Shift = acCtrlMask Then
    MsgBox "Ctrl + S devredışı bırakılmıştır", vbInformation
    KeyCode = 0
    End If
    End Sub

    Private Sub Form_Load()
    KeyPreview = True
    End Sub

koddaki keykode=83 "S" harfinin değeridir acCtrlMask CTRL tuşunu ifade eder. Siz kopyalama için "C"' yi engelleyecekseniz keycode=67, kesme için "X"  keycode=88, yapıştırma için "V" keycode=86 olarak kodlara uyarlayabilir ve kopyala/kes/yapıştır kısayollarını engellemiş olursunuz.
Hocam gerçektende dediğiniz gibiymiş. Ben bunu aslında bir konu açsaydım başka arkadaşlarda öğrenebilirmiş. 2 saat aradım. Yabancı sitelerde gezdim. Bilgisayar ayarlarından engellenebileceğini yada excel' de engellenebileceğini görmüştüm. Ama Access' te de yapılabiliyormuş. Teşekkürler. 
Bilgi paylaştıkça güzeldir diyorum ve saygılar sunuyorum.
Bilgi paylaştıkça çoğalır ve paylaşmak güzel ulvi bir şeydir.
İyi çalışmalar.