AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ana Form Ve Alt Formlar İlişki Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
herkese merhabalar. öncelikle sabrınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
çalışmamda takıldığım ve forumda örnekler bulamadığım bir sorunum var.

1 ana formum var ve bu ana formda bir liste kutusu ve altında 2 adet alt form var. anaform daki metin kutuları ilişkisiz. listeye tıklandığında ana forma kayıt edilen müşteri bilgileri geliyor. Numune alt formunda da bu kayıtlı kişinin başka bilgileri kayıtlı. bu alt form bir tabloya bağlı. diğer alt formda da bu kişinin başka bilgileri kayıtlı ve bu alt formda başka bir tabloya bağlı.

1. sorun; liste, metin kutuları ve Numune alt formu arasındaki görüntülemede bir sorun yok ancak 1. alt formda ilgili satır seçildiğinde 2. alt formdaki ilgili satırları göstermiyor. bu kişinin o tablodaki tüm kayıtlarını gösteriyor. 1. alt form ile 2 alt formdaki ortak nokta numune numarası. Bu sorun için yardım istiyorum.

2. sorun; numune kayıt butonunda yeni kayıt açmada yeni kayıt satırına geçmiyor ve parametre butonunda butona basmadan yeni kayıt satırına geçip kayıt yapıyor.

ilişkilerde şöyle; 1 müşteri va bu müşterinin numunesi var ve numunenin parametreleri var.

müşteri no.......müşteri no ve numune no..................numune no(Parametre1)
                                                                                              (Parametre2)
                                                                                              (Parametre3)
                                                                                              (Parametre4)
.şeklinde
problem olan form frmMÜSTERİKAYITsonnnn dur.
saygılar.
konuyla ilgili hiç kimse bir yorum yapmayacak mı acaba. Img-cray
sayın atoykan herhangi bir cevap alamadım ki ne amaçla konuyu cevaplanan bölüme tasıdınız acaba?????
Size özelden de sorduğunuz soruya cevap yazdım. Yanlış böüme konu açmışsınız sorular bölümüne taşıdım diye. Yoğun tempo arasında size yardımcı olmaya çalışıyoruz bir de onun amacı ne bunun amacı ne sizin sorgularınza hesap mı vereceğiz?????????????????????????????????????????? Paşa gönlüm öyle istedi desem ne diyeceksiniz?????????????????????????
yanlış anladınız. hesap sormak değil maksadım. ben bir hata mı yaptım. onu öğrenmek için mesaj yazdım. ayrıca buraya mesaj yazdıktan sonra size özel mesaj atıp sorum. sizden cevap aldıktan sonra buraya yazdığım mesajı silemedim. sağ olun burada sorularımıza yardımcı oluyorsunuz. ben bir hatamı yaptım acaba diye sordum sadece. yani yanlış anladınız. kabalık ettiysem kusura bakmayın.