AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt Formlar Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
sayın site üyeleri. uzun zamandır üzerinde çalıştığım projede çözemediğim bir problem var. bir çok çalışmayı inceledim ancak projedeki problemi çözemedim.

3 tablom var.
1. Müşterile
2.Numune kayıt
3.parametre kayıt.
1 tabloya ana formla kayıt yaptıktan sonra yine ana formdan 2 tabloyada kayıt yapıyorum. yapılan kayıt 1 müşteri 1 numune numarası. ancak 3 tabloya yapılacak parametre kaydı çok sayıda olabiliyor.
ana form üzerin 3 tablo için bir alt form yaptım. parametre ekle butonuyla alt formu aktif edip buraya kayıtları giricem ama 2 tabloya yaptığım kayıttaki bazı bilgilerin 3 tabloya kayıt olması gerek ki alt formda o bilgi filtre görevide görecek.
3 tabloya kayıt yapıyorum ancak 2 tablodaki bilgi 3 tabloda olmadığı için filtre olmuyor. örneği inceleyip yardımcı olabilirseniz sevinirim. umarım derdimi anlatabildim. Sbrınız için teşekkürler.saygılar.
konuyla ilgili herhangi bir cevap gelmeyecek sanırım. teşekkür ederim. sorunu başka şekillerde çözmeye çalışıyorum. umarım olur.
teşekkürler
Eklediğiniz örnek uygulama eksik. Formda frmNUMUNEALTFORMU isimli alt form yok. Örneğinizi kontrol edip tekrar ekleyin.
(12/01/2023, 17:33)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Eklediğiniz örnek uygulama eksik. Formda frmNUMUNEALTFORMU isimli alt form yok. Örneğinizi kontrol edip tekrar ekleyin.

sayın hocam altformu koymadım. çünkü nasıl bir form yapmam gerektiğini belirleyemedim. o alt formu çözemedim.

siteden bir cevap beklerken alt form yerine bir açılır bit form yapıp numune kaydı ve parametre kaydını ordan yapmaya çalıştım ama onda da başka sorunlar oluştu. sanırım en büyük problem ilişkiz form üzerinden projeyi yürtmek. incelediğiniz yerlerde alt form olmaması dışında ne gibi hatalar gördüğünüzü yazabilirseniz onlara odaklanıp çalışmayı daha sağlıklı temeller üzerine kurmaya çalışırım. teşekkürler.
Merhaba, siz alt form olan örneği ekleyin, 3 tabloya 1 ve 2. tablolardan hangi verilerin aktarılması gerektiğini belirtin, inceleyelim.

Uygulamanızın tasarımı ile ilgili olarak önerim, Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyin.
sayın ozanakkaya çalışmayı ekledim.
ana formda alt liste yanındaki numune kaydet butonuyla ilgili kişinin kaydını yapmak için kayıt formu açılıyor.açılan formda önce numune kaydını yapıyorum. kayıt yapınca alt formda (numune detay tablosu) da numune numarası kayıt oluyor. parametreleri girip kapat butonuna basıyorum ve kayıt iişlemleri bitiyor ve form kapanıyor.
buraya kadar sorun yok ancak numune düzenle butonuna basınca yine aynı form açılıyor ama eklenen parametreler eksik geliyor. bu butonla form geldiğinde seçilen numume ve parametreleri gelmeli ve gereken düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilip kapatılmalı.
sorun bu yani.
yardımcı olunursa çok sevinirim uzun zamandır uğraşıyorum. daha bir çok ekleme yapıcam ama burdan sonra ilerleyemedim.
herkese saygılar.
Sayfalar: 1 2