AccessTr.neT

Tam Versiyon: İlginç Form Görünümü, X Butonu Ve Msaccess.exe' Nin Görev Yöneticisinde Kapanması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar merhabalar. Önceden üzerinde çok uğraştığım ve yine sitede hocalarımın yardımıyla yapmış olduğum çalışmalar devam ederken;

Yabancı bir siteden bir örnek ulaştı elime. İnceliyorum çözemiyorum. Fotoğraf ve Modüllerden bir form yapmış. Program gibi olmuş görünüyor. 

Aslında çok uğraştığım ve çözümü site yardımıyla kapatmakta bulduğum konu şuydu. Windows penceresi üzerinden "Pencereyi Kapat" dediğimde Msaccess.exe dosyası Görev Yöneticisinde açık kalıyordu. Bu örnekte Pencereyi kapat dediğimde application.quit komutu gibi işlev görüyor.

"Soruda Düzeltme"

Yeni eklenen formun ayrıntı kısmının ismini Detail olarak güncellediğimde formun arka planını kaldırdığını tespit ettim. Bu modüllerle beraber arka plana bir düz renk fotoğraf eklenip üzerinde buttonlar eklenebilir mi?
Yada burada msaccess.exe dosyasının kapanmasını sağlayan modülü içinden ayıklayabilir miyiz.

Örnek ekliyorum. Uzman hocalarımın yorumlarına muhtacım saygılar..
tek başına application.quit accessi kapatır. bildiğim kadarıyla başka bir şeye gerek yok
Merhaba örnek konumu incelerseniz yabancı sitelerdeki örneklere ihtiyacınız kalmayabilir

https://accesstr.net/konu-transparan-form.html
Hocam sorduğum şey bu değil aslında. Tamam bu örnek te benim örnek gibi. Ama dediğim şey. Bu transparan form nasıl oluyor kapandığında msacesss.exe dosyasının arka planda kapanmasını sağlayabiliyor. Bunun için kapat bolean modülleri ben kullanırken transparan formun kapanmasını sağlayan işlevi arıyorum.
Kapat butonunun tıklandığındaki olaya dikkat ettiniz mi ? Çarpıdan kapattığınızda windows görev yöneticinde access'in kapanıp kapanmadığını teyit ettiniz mi?
(19/01/2023, 23:19)lemoncher2 yazdı: [ -> ]Kapat butonunun tıklandığındaki olaya dikkat ettiniz mi ? Çarpıdan kapattığınızda windows görev yöneticinde access'in kapanıp kapanmadığını teyit ettiniz mi?

Hocam mesaj yazdım ama sizinkiyle çakıştı. Gönderilemedi. Sorum şu. 

Görev Çubuğunda bulunan Access simgesine sağ tıklayıp pencereyi kapat dediğimizde form kapanıyor. Bendeki formlar arka planda çalışmaya devam ederken bu transparan form arka plan da kapanıyor.

X butonuna yazılan kodun farkındayım. Onunla işim yok. Mevzum Görev Çubuğu.

Çünkü görev çubuğu ile ilgili ben daha önceden de sordum. Giriş-Çıkış formu oluşturduk, Formun açılmasına, kaldırılmasına vb. kodlar yazdık ve Görev çubuğundaki Pencereyi Kapat seçeneğini işlevsiz kıldık. Çünkü ordan kapanınca Access tam kapanmıyordu. Bu da soruna yol açıyordu. 

Ama bu transparan formda nasıl oluyorda Pencereyi Kapat diyince kapanıyor. Görünüş itibariyle de benim formlarım gibi program gibi görünürken. bunu çözemiyorum.
Sayfalar: 1 2 3