AccessTr.neT

Tam Versiyon: Excel Vba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sayın arkadaşlar. Access çalışmasında sonuca varamayınca sayın Ferazın yardımıyla Exceldeki çalışmayı biraz geliştirmeye çalıştım. ekteki çalışmada hesaplamalarda kullanılmak için 2 adet ana çalışma sayfası (Kimya ve Fiyat), Hesaplamaların yapılabildiği sayfalar (A,B,C,D,E (Normalde 100-150 sayfa olacak)) ve 2 adet ana çalışma sayfası (Kimya ve Fiyat) hariç hesaplama yapılan tüm sayfaların göründüğü SayfaListesi çalışma sayfası.
Düzeltemediğim hatalar:

1. Hesaplama çalışma sayfalarında uygulama kodlardan dolayı çok yavaş çalışıyor. hızlandırmak için ne yapabiliriz.
2. Hesaplama çalışma sayfalarında gizli sütun ve satırlar var. seçimler ve hesaplamalar yapılırken görünüyor yada gizleniyorlar. ama SayfaListesi çalışma sayfasında hiç gizli sütun yada satır ayarlamama rağmen gizli sütun ve satırlar oluşuyor. Hatanın bu çalışma sayfasındaki Liste Güncelle butonundaki koddan kaynaklandığını sanıyorum ama çözemedim.
3. Her hesaplama çalışma sayfasında Garanti edilen içerik kısmındaki bilgilerin SayfaListesi çalışma sayfasındaki sayfa isimleri seçildiğinde aynı sayfadaki Garanti edilen içerik kısmına görünmesini sağlamak. listede farklı isim seçilince onun bilgileri görünsün yani.

Açıkcası Vba dan pek anlamıyorum. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Saygılar. İyi çalışmalar
3. numaralı problemi çözdüm. 1. ve 2. problemleri çözemedim daha
1. problem hariç diğer problemleri çözdüm.

konuyu çöpe kaldırabilirsiniz sayın admin.


saygılar. iyi çalışmalar
Konu başlığı bu şekilde açılmaz normalde abey.
Neyse 1.Sorunuz için resimdeki sarı olanları ekleyin.

[Resim: do.php?img=15478]

Ayrıca 3.Soru için hem butonlu hemde tek tıklama ile verileri getirmiştim onu uygulamamışsınız zaten.
Ayrıca Sub SayfaListesiniGuncelle() kod içindeki wsListe.Rows("2:" & lastRow).ClearContents yerine alttakini kullanın clearcontents birleştirilmiş hücrelerde hata veriyor.

Kod:
wsListe.Rows("2:" & lastRow).Value = ""
herkesten çok özür dilerim. kodların içinde öyle kayboldum ki konu açma vs konularda hatalar yapmış olabilirim. konuyla ilgili epey yol aldım. çok az sorun kaldı. sayın feraz'a da çok teşekkürler.
saygılar.
Sayfalar: 1 2